Islands Brygge

PensionDanmark står bag flere boligbyggerier på Islands Brygge.

Med en samlet investering på 1,6 mia. kr. er PensionDanmark i færd med at opføre over 500 nye boliger ved vandet på Islands Brygge i København, HavneBryggen. på i alt 5 byggefelter.

Boligerne får en perfekt beliggenhed – ud til vandet og tæt på Fælledens rekreative områder, men samtidig midt i byen.

De to første byggerier, HavneBryggen Polaris og HavneBryggen Pollux, er tænkt og tegnet af Henning Larsen Architects.

Boligerne sælges i projektsalg.

Beliggenheden er unik med solopgang over de fredede grønne arealer på Fælleden, kun få minutters gang herfra. Kort afstand til rekreativt område omkring havnebadet, en kort cykeltur for at nå indre by og tæt på Metroen. Et unikt miks af det urbane byliv, grønne områder og ikke mindst, nærheden til vandet. På Islands Brygge er der et væld af aktiviteter for alle aldre såsom butikker, caféer og Havnebad.

Udover den allerede eksisterende gang- og cykelbro, der munder ud ved Fisketorvet på den anden side af Havneløbet, er der planlagt en ekstra gang- og cykelbro over Havneløbet mod Teglholmen.

Havnepromenaden forbinder HavneBryggen med den nordlige og ældre del af Islands Brygge, og afsluttes mod syd, ved vigen med den kommende sandstrand.

Havnebryggen Pollux er præcertificeret til niveaet DGNB-Guld. DGNB-certificering er ensbetydende med boliger med sundt indeklima, bæredygtige materialer, lave vedligeholdelsesomkostninger, lavt energiforbrug og med gode udearealer mange år ud i fremtiden.

Fakta
Areal: 55.000m2
Byggeår: 2015 - 2019
Arkitekt på Polaris og Pollux: Henning Larsen Architects

Kontakt

Marius Møller
Marius Møller

Direktør

+45 3385 6022