HavneBryggen - Castor, Islands Brygge

PensionDanmark har indgået totalentreprenøraftale med NCC om at opføre 78 boliger i det nye kvarter i HavneBryggen, der er en del af Islands Brygge.

Det 17.000 m2 store byggeri vil ud over boliger også rumme erhvervslejemål og p-kælder. Byggeriet består af 78 lejligheder fordelt på tre blokke. Lejlighederne varierer fra to- til fireværelses lejligheder fra 91 m2 til 170 m2, og der bliver opført 92 p-pladser i parkeringskælder under terræn. Desuden opføres syv erhvervs- og butikslokaler på hver mellem ca. 100-150 m2 samt et supermarked på ca. 1.000 m2.

Byggeriet, der får facaderne udført i genbrugssten for at reducere byggeriets miljøpåvirkning, er placeret i det nye kvarter HavneBryggen, som er en del af Islands Brygge. De centralt beliggende boliger er placeret tæt på København og Fælleden. Der vil blive etableret en hyggelig plads på sydsiden til udeservering, og på sigt vil byggeriet blive meget bynært i kraft af den planlagte bro fra pladsen til Enghave Brygge.

Fakta

Adresse: Islands Brygge Byggefelt B

Areal: 17.000 m2, heraf ejerlejligheder på 9.900 m2, erhvervslejemål på ca. 1.800 m2 og 5.300 m2 parkeringskælder med depot og teknikrum

Opførelsesår: 2017-2019

Forventet indflytning fra: Maj 2019

Antal boliger: 78 ejerlejligheder

Arkitekt: Henning Larsen Architects

Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld

 Bæredygtige tiltag

  • Større vinduesarealer
  • Delvis genbrugsegnede materialer med lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger 
  • Fleksible planløsninger
  • Større isoleringskrav - krav til tæthed og fugtsikring
  • FSC certificerede træ
  • Optimal udendørsbelysning
  • Lavt energiforbrug

Se mere på havnebryggen.dk, hvor brochure kan downloades.