Nov. 2014: Offshore vindmøllepark, Beatrice, Storbritannien

Via de to fonde Copenhagen Infrastructure I og II invester PensionDanmark i den britiske offshore vindmølleprojekt Beatrice. 

Beatrice projektet er placeret i Outer Moray Firth, Skotland, og er et af fem offshore vindmølleprojekter i Storbritannien, der er blevet tildelt en ”Investment Contract” af den britiske regering (fast, inflationsindekseret afregningspris over en 15 årig periode). Projektet er blevet udviklet af SSE plc (SSE) og Repsol S.A. (Repsol) og er på vej mod endelig investeringsbeslutning (FID) i 2016. Vindmølleparken forventes i fuld drift i 2019.

På vegne af de to fonde, Copenhagen Infrastructure I og II, har Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) købt 35% af det britiske offshore vindmølleprojekt Beatrice af SSE. Begge fonde ejer i dag 17,5 % af Beatrice.

 PensionDanmark er den største investor i Copenhagen Infrastructure II. Fonden lukkede i 2015 med et samlet investeringstilsagn på 14,7 mia kr. fra i alt 19 institutionelle investorer og er dermed en af Europas største infrastrukturfonde. Den nye fond har fokus på investeringer i energiinfrastruktur i Nord- og Vesteuropa samt Nordamerika og har foretaget investeringer i biomassekraftværker og offshore vindmølleprojekter.

 CIP’s første fond, Copenhagen Infrastructure I, blev etableret i 2012 på initiativ af PensionDanmark, der er fondens eneste investor. Fonden har på vegne af PensionDanmark investeret i vindmølleparker, biomassefyrede kraftværker og transmissionsnet.