Se alle

Brigg

Igennem joint venture-selskabet BWSC Ltd. (BPCL) har PensionDanmark indirekte investeret i Brigg Renewable Energy Plant. 

I 2013 dannede PensionDanmark, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) joint venture-selskabet BWSC Ltd. med henblik på at bygge, eje og drive biomassefyrede kraftværker i Nord- og Vesteuropa samt Nordamerika.

Selskabets første investering er det 40 MW store halmfyrede kraftværk Brigg Renewable Energy Plant i Lincolnshire i den østlige del af England. 

Brigg er baseret på dansk biomasse-energiteknologi leveret af BWSC og opført at BWSC gennem en totalentreprisekontrakt (en såkaldt EPC-kontrakt). BWSC står for drift og vedligeholdelse af kraftværket de første 15 år. PensionDanmark har investeret 1,1 mia. kr. i Brigg gennem fonden Copenhagen Infrastructure I, mens BWSC har investeret 0,3 mia. kr.

Brigg anvender primært halm som brændsel og har en kapacitet på 40 MW, hvilket svarer til det samlede forbrug hos ca.75.000 husstande og en estimeret årlig reduktion i udledningen af CO2 på ca.250.000 tons. Kraftværket forbruger ca. 250.000 tons halm om året, som leveres af landmænd fra lokalsamfundet. Kraftværkets kedel er blevet leveret af den danske teknologivirksomhed BWE.

Opførelsen blev påbegyndt i august 2013 og overleveringen til ejerne fandt sted 21. januar 2016 efter en byggeperiode på ca. 27 måneder. Overleveringen fandt sted mere end tre måneder forud for tidsplanen og inden for det aftalte investeringsbudget på 1,4 mia. kr.

Udover Brigg-kraftværket er PensionDanmark med i etableringen af to tilsvarende biomassefyrede kraftværker i England: Brite og Snetterton.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.