Historie

 1. 2019

  PensionDanmark vinder global investeringspris i Amsterdam

  Ved IPE Real Estate Global Conference and Awards 2019 vandt PensionDanmark en af de tre prestigefyldte platinpriser: Real Assets and Infrastructure Investor of the Year.

  PensionDanmark investerer 1,7 mia. kr. i grøn energiinfrastruktur i nye vækstøkonomier

  PensionDanmark har givet tilsagn på 250 mio. USD til Copenhagen Infrastructure Partners New Markets Fund. Den nye fond skal investere i vedvarende energiinfrastruktur i vækstøkonomierne Latinamerika og Asien og har fået et samlet tilsagn på 700 mio. USD i first close.

  PensionDanmarks årsrapport: Tilfredsstillende resultat i et svært marked

  2018 var i PensionDanmark kendetegnet ved fortsat vækst i antal medlemmer og indbetalinger, nye milepæle i digitalisering af kundeservice og forretningsprocesser, høj kundetilfredshed, lave omkostninger – og vanskelige finansmarkeder, hvor værdien af PensionDanmarks store satsning på alternative investeringer blev meget tydelig.

  Europæisk investeringspris til PensionDanmark

  Ved det 27. Annual European Pensions Symposium afholdt af Institutional Investor blev PensionDanmark tildelt prisen Alternative Investments Team of the Year.

 2. 2018

  PensionDanmark investerer 400 mio. kr. i ny dansk bæredygtighedsfond

  Seks pensionsselskaber og statens Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, har givet investeringstilsagn på 4,1 mia. kr. til den nye fond, Danish SDG Investment Fund, der skal investere i projekter, der støtter FNs bæredygtighedsmål. PensionDanmark har givet tilsagn om at investere 400 mio. kr.

  PensionDanmarks ejendomsstrategi modtager international pris

  PensionDanmarks målrettede strategi for bæredygtige og innovative ejendomsinvesteringer i blandt andet livsstilsboliger til studerende og segmentet over 50 år modtog international anerkendelse, da der blev uddelt IPE Real Estate Global Awards 2018 i Milano.

  25 års jubilæum

  25-års jubilæum for de første indbetalinger til arbejdsmarkedspensionerne. Udbetalingerne har udviklet sig fra næsten ingenting til et vigtigt supplement til den offentlige folkepension. De medlemmer, der gik på pension i 1993, fik kun udbetalt et symbolsk beløb. Men de medlemmer, der har indbetalt siden, vil i dag få udbetalt over 6.000 kroner om måneden før skat, når de går på pension. 

  Læs mere om højdepunkterne i de 25 år

 3. 2017

  PensionDanmark kåret til Europas bedste pensionsselskab - for tredje gang på fem år

  PensionDanmark har de seneste fem år vundet IPE-priser som Europas bedste pensionsselskab i 2012, 2014 og 2017.

  Etablering af ny Afrika fond med A.P.Møller Holding

  Infrastrukturfonden, Africa Infrastructure Fund I, etableres i fælleskab med A.P. Møller Holding, PKA og Lægernes Pension. Fondens fire anker-investorer giver samlet investeringstilsagn på 550 mio. USD til fonden.

  PensionDanmark vinder afgørende skattesag

  PensionDanmark vinder sag ved Landsskatteretten vedr. fortolkningen af fradragsreglerne for udenlandske kildeskatter i den danske PAL-skat. Afgørelsen betyder refundering af et trecifret millionbeløb for perioden 2010-2014.

  Bedste ejendomsinvestor i Norden

  Ved årets IPE Real Estate Global Conference & Award event løber PensionDanmark med prisen "Nordic Real Estate Investor of the Year".


  PensionDanmark investerer 4 mia. kr. i ny infrastrukturfond

  PensionDanmark giver tilsagn om 4 mia. kr. til Copenhagen Infrastructure Partners’ tredje fond, Copenhagen Infrastructure III. Den nye fond har fokus på investeringer i vedvarende energi og energiinfrastruktur. 

  PensionDanmark etablerer ny maritim investeringsfond

  Sammen med Danica og Navigare Capital Partners investerer PensionDanmark i fonden Maritime Investment Fund, der skal købe, lease og sælge skibe. PensionDanmarks giver tilsagn på 200 mio. USD

  2016 var et godt år for PensionDanmarks medlemmer

  Flere medlemmer, højere pensionsindbetalinger, højt afkast og lavere omkostninger kendetegner 2016 for PensionDanmark. Antallet af medlemmer, der får indbetalt pensionsbidrag, er nu tilbage på samme niveau som før finanskrisen for snart ti år siden.

  PensionDanmark får hjul under fødderne

  PensionDanmarks tilbyder nu medlemmerne direkte rådgivning om pension og sundhed ude ved medlemsvirksomhederne i ny rådgivningsbus. Bussen ruller gennem Danmark og besøger virksomheder i hele landet. 

 4. 2016

  PensionDanmark bygger ungdomsboliger til studerende

  Boligfonden DTU og PensionDanmark etablerer et fælles selskab, som skal op-føre og udleje ungdomsboliger til studerende på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. De første byggeprojekter sættes i gang i 2017.

  Bæredygtighedscertificering DGNB Guld til PensionDanmark-domicil

  PensionDanmarks domicil på Langelinie Allé i København er blevet certificeret efter en række nye bæredygtighedskriterier for den eksisterende bygningsmasse, der er udviklet i bestræbelserne på at gøre Danmark førende inden for grønt byggeri.

  PensionDanmarks balance runder 200 mia. dk.

  Danske pensionsplaner fremhæves i white paper fra World Economic Forum

  Rapporten ”Innovations in Long-Term Capital Management – The Practitioners Perspective” fremhæver PensionDanmark og ATP som globale frontløbere i investorernes arbejde med at skabe værdi for kunderne.

  PensionDanmark vinder priser for alternative investeringer

  Ved konferencen ”Nordic Peer-to-Peer Awards” i Stockholm løb PensionDanmark med prisen i kategorierne ”Alternative Investments Team of the Year” og ”Best Use of ESG in Alternative Investments”.

  Tilfredse kunder

  PensionDanmark har for andet år i træk de mest loyale og tilfredse kunder i pensionsbranchen ifølge undersøgelse fra Loyalty Group.

  Adminstrationsomkostningerne sænkes med 12 pct.

  PensionDanmarks administrationsomkostninger går fra 336 kr. til 297 kr. i 2016. Dermed er omkostningerne reduceret med 25 pct.siden 2013. 

  PensionDanmark investerer i dansk fond til fødevareproduktion i udviklingslande

  PensionDanmark går sammen med staten, IFU og PKA investorerne i en ny investeringsfond,  Danish Agribusiness Fund. .

 5. 2015

  PensionDanmark investerer i britiske tog

  Med en investering i britiske Angel Trains, der udlejer tog, udbygger PensionDanmark sine investeringer i infrastruktur. Virksomheden har en portefølje på ca. 4.500 togvogne, som udlejes i Storbritannien.

  4 mia. kr. investeres i ny infrastrukturfond

  PensionDanmark investerer 4 mia. kr. i fonden Copenhagen Infrastructure II. PensionDanmark er den største investor i fonden på i alt 14,7 mia. kr., der også tæller internationale investorer fra Norge, Sverige og England.

  Første spadestik på boliginvestering på Islands Brygge

  PensionDanmark sætter gang i byggeriet af 120 boliger på Islands Brygge i København. PensionDanmark opfører i de kommende år i alt 500-600 boliger fordelt på fem felter på Islands Brygge. Den samlede investering er på 1,6 mia. kr.

 6. 2014

  660.000 medlemmer og 170 mia. kr.

  Medlemmernes samlede formue passerer i slutningen af året 170 mia. kr.

  Antallet af medlemmer runder 660.000.

  Branchepriser og bedre service

  PensionDanmark modtager to fornemme branchepriser:

  1. Europas bedste pensionsselskab (IPE).
  2. Pensionsselskabet med de mest tilfredse kunder i Danmark (Loyalty Group).

  I samme periode implementerer vi en ny administrativ platform, der udvider vores service og rådgivning til medlemmerne. Med platformen og øvrige tiltag reducerer vi  administrationsomkostningerne med 10 pct.

  Milliardinvestering i ny infrastrukturfond

  PensionDanmark investerer 3,5 mia. kr. i en nyetableret infrastrukturfond, CI II. Fonden administreres af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

  PensionDanmark Sundhedsordning udbygges med et team af erfarne sygeplejersker

  PensionDanmark udbygger Sundhedsordningen med et team af erfarne sygeplejersker. De skal hjælpe langtidssyge medlemmer tilbage i job. Gennem et nyt samarbejde med det offentlige sikrer vi, at langtidssyge automatisk får tilbud om hjælp.

  Ny bestyrelsesformand i PensionDanmark

  Generalforsamlingen vælger 3F’s forbundsformand, Per Christensen som ny bestyrelsesformand for PensionDanmark. Han erstatter 3F’s tidligere formand Poul Erik Skov Christensen. Tidligere koncernchef i Nykredit, Peter Engberg Jensen, indtræder samtidigt i bestyrelsen.

 7. 2013

  PensionDanmark køber britiske vindmølleparker

  Med en investering på ca. 1,35 mia. kr. via fonden Copenhagen Infrastructure I finansierer PensionDanmark købet af knap halvdelen af seks britiske vindmølleparker fra Falck Renewables S.p.A. Parkerne har en samlet kapacitet på 273 MW.

  Vækst i medlemstallet

  Antallet af medlemmer runder i 2013 642.000.

   

  Medlemmernes formue passerer 150 mia kr.

  PensionDanmark runder en milepæl: Medlemmernes samlede formue passerer i november 150 mia. kr. Det er en tredobling siden 2005.

  Samtidig styrker vi positionen som Danmarks mest omkostningseffektive pensionsselskab: Vi sænker medlemmernes betaling for administration med 6 pct. fra 396 kr. til 372 kr. pr medlem.

  PensionDanmark skal drive kraftværker i udlandet

  PensionDanmark etablerer sammen med Burmeister & Wain Scandinavian Contractors selskabet BWSC PLC. Selskabet skal drive kraftværker i udlandet. Første investering er på 1,4 mia. kr. til et biomassefyret kraftværk i England.

  Sundhedsordningen udvides

  PensionDanmark udbygger Sundhedsordningen, så ordningen nu giver mulighed for behandling af skader, der er opstået i fritiden, og pensionister og medlemmer uden job også kan blive omfattet af behandlingstilbuddene.

  Antallet af medlemmer med adgang til PensionDanmarks sundhedsordning kommer op på 245.000

  Antallet af medlemmer med adgang til Hurtig Diagnose kommer op på 233.000

 8. 2012

  Medlemstallet vokser og flere får sundhedsordning

  Antallet af medlemmer med adgang til PensionDanmark Sundhedsordning kommer op på 180.000.

  Antallet af medlemmer med adgang til Hurtig Diagnose kommer op på 150.000.

  Antallet af medlemmer passerer 629.000.

   

  Europas bedste pensionsselskab

  PensionDanmark modtager prisen som Europas bedste pensionsselskab ved IPE European Pension Funds Awards, der er den største af sin art i Europa med deltagelse af flere hundrede pensionsselskaber. 

  PensionDanmark investerer 6 mia. kr. i ny infrastrukturfond

  PensionDanmark investerer i oktober i et program på 6 mia. kr. sammen med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). CIP skal investere i infrastruktur for PensionDanmark i Europa og Nordamerika.

  PensionDanmark investerer for første gang i amerikanske vindmøller

  PensionDanmark køber halvdelen af tre amerikanske vindmølleparker af den tyske energikoncern E.ON. Investeringen supplerer PensionDanmarks investeringer i Anholt og Nysted Havmølleparker. PensionDanmarks målsætning er at investere yderligere 12 mia. kr. i infrastruktur over de næste fem år.

  Hurtig diagnose til det grønne område og transportområdet

  20.000 medlemmer på det grønne område og 40.000 medlemmer på transportområdet får adgang til Hurtig Diagnose som en del af sundhedsordningen. 

  Stigninger i pensionsbidraget på det offentlige område

  Ved overenskomstforhandlingerne på det offentlige område stiger pensionsbidraget 12 til 12,5 pct. i KAD's overenskomster med bl.a. KL og Amtsrådsforeningen. Pensionsbidraget for specialarbejdere, faglærte gartnere m.fl. inden for KL og Amtsrådsforeningens områder stiger fra 13,2 til 14,3 pct.

 9. 2011

  Et år med vækst i medlemmer med adgang til sundhedsordning

  Antallet af pensionister med løbende udbetalinger runder 20.000.

  Antallet af medlemmer med adgang til PensionDanmark Sundhedsordning kommer op på 150.000.

  Antallet af medlemmer passerer 600.000.

  Samarbejde sikrer 10 milliarder kroner til eksportvækst

  PensionDanmark og EKF indgår et nyskabende samarbejde, som styrker dansk eksport. Aftalen betyder, at PensionDanmark stiller 10 mia. kr. til rådighed for finansiering af danske eksportordrer.

  Parterne forventer, at vindmølleparker vil udgøre en væsentlig del af de fælles projekter.

  Elever og lærlinge bliver omfattet af sygdomsforsikringer

  9.000 elever og lærlinge bliver omfattet af en arbejdsgiverbetalt forsikringsordning, der dækker ved kritisk sygdom, førtidspension og dødsfald. På nogle overenskomster giver forsikringen også adgang til PensionDanmark Sundhedsordning.

 10. 2010

  PensionDanmark fordobler formuen på fem år

  PensionDanmark forøger sine ejendomsinvesteringer til 7,3 mia. kr.

  Medlemmernes samlede pensionsformue runder 100 mia. kr. og er ved årsskiftet på 106 mia. kr. Det er en fordobling på fem år. Præmieindtægterne runder 10 mia. kr.

  Sundhedsordning til byggeriet

  Medlemmerne i byggeriet får krav på en sundhedsordning via overenskomsten. 45.000 får adgang til PensionDanmark Sundhedsordning.

   

   

  PensionDanmark investerer 0,7 mia. kr. i danske havvindmøller

  PensionDanmark indgår en aftale med Dong Energy, hvor PensionDanmark overtager halvdelen af Nysted Havmøllepark for godt 700 mio. kr. Aftalen er den første af sin art mellem et pensionsselskab og en industriel partner.

  Frit medlemskab af Gigtforeningen

  PensionDanmark og Gigtforeningen indgår et samarbejde, der betyder, at medlemmer, som tilkendes offentlig førtidspension på grund af muskel- og skeletproblemer, får et års frit medlemskab af Gigtforeningen.

 11. 2009

  Frit medlemskab af fem patientforeninger

  PensionDanmark indgår samarbejde med fem patientforeninger: HjerneSagen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen og Parkinsonforeningen. Samarbejdet betyder, at medlemmer, der bliver ramt af visse kritiske sygdomme, får et års medlemskab af en relevant patientforening – oven i det skattefri engangsbeløb på typisk 100.000 kr.

  Nemmere adgang til uddannelse

  Uddannelsesfonde.dk går i luften. Her kan virksomhederne nemt og fuldt elektronisk søge tilskud til medarbejdernes selvvalgte uddannelse.

  Hurtig diagnose til frisører og kosmetikere

  PensionDanmark Sundhedsordning bliver udvidet med Hurtig Diagnose for medlemmer af Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund samt de ansatte i Falck.

  Medlemmerne får markedsrente

  Opsparingen til livsvarig alderspension bliver omlagt til markedsforrentning, så medlemmerne hver måned får tilskrevet det realiserede investeringsafkast på deres depoter.

  Længere dækning ved kritisk sygdom

  Forsikringsdækningen ved kritisk sygdom forlænges til 65 år.

 12. 2008

  PensionDanmark Sundhedsordning runder 100.000 behandlinger

  Elektrikere og timelønnede på mejerierne bliver omfattet af PensionDanmark Sundhedsordning, der i 2008 runder 100.000 behandlinger og omfatter over 100.000 medlemmer.

  Antallet af pensionister med løbende udbetalinger runder 10.000.

  Antallet af medlemmer passerer 550.000.

  PensionDanmark er først til at udbetale til NemKonto

  PensionDanmark bliver den første private virksomhed, som udbetaler via NemKonto.

  Forhøjelse af pensionsbidraget på SALA/LO-området

  På SALA/LO-området bliver parterne ved overenskomstfornyelsen enige om at forhøje pensionsbidraget fra 11,55 pct. til 12,75 pct. i løbet af tre år.

 13. 2007

  90.000 medlemmer er omfattet af sundhedsordningen

  VVS-området og HK'ere på mejerierne får PensionDanmark Sundhedsordning, så i alt 90.000 medlemmer er omfattet af sundhedsordningen.

  Forhøjelse af pensionsbidraget for private

  Overenskomstforhandlingerne på det private område resulterer i en aftale om at forhøje pensionsbidraget til 12 pct.

 14. 2006

  Vækst i medlemstallet

  Antallet af medlemmer runder i 2006 500.000.

  Opstart på uddannelsesfonde

  PensionDanmark påbegynder administration af uddannelsesfonde.

  Frisørerne med i sundhedsordningen

  Frisørområdet kommer med i PensionDanmark Sundhedsordning.

  Forhøjelse af pensionsbidraget på DA-/SALA-området

  Pensionsbidraget på DA- og SALA-området forhøjes til 10,8%

 15. 2005

  Opsparingen runder 50 mia. kr og priserne får fuld transparens

  Medlemmernes samlede opsparing runder 50 mia. kr.

  Samtidig offentliggør PensionDanmark som det første selskab i branchen en samlet prisliste på pension.dk/prisliste.

  Fordobling af beløb ved kritisk sygdom

  Summen ved kritisk sygdom sættes op fra 50.000 til 100.000 kr. Samtidig får medlemmerne mulighed for at vælge mellem tre niveauer for størrelsen af forsikringsbeløbet ved død. 

  Nye medlemmer til sundhedsordningen

  PensionDanmark Sundhedsordning bliver introduceret til 50.000 medlemmer på transportområdet.

  Pensionsbidraget forhøjes på det kommunale område og i landbruget

  Overenskomstforhandlingerne på det kommunale område og inden for landbruget resulterer i en aftale om, at pensionsbidraget forhøjes til henholdsvis typisk 12,5 pct. og 11,55 pct.

  PensionDanmark i sin nuværende form etableres

  B&A Pension, HTS Pension og PKS Pension fusionerer til PensionDanmark A/S. Sammenlægningen til ét selskab ledsages af en ny struktur, hvor organisationerne får indflydelse og indsigt gennem i alt seks branchebestyrelser.

 16. 2004

  PensionDanmark får nyt hovedsæde på Langelinie Allé

  PensionDanmark flytter til Langelinie Allé, København Ø.

  Stor investering i boligkompleks i Ørestad

  PensionDanmark Ejendomme foretager sin første boliginvestering med købet af en grund i Ørestaden ved København. Her bygges i 2006 boligkomplekset Horisonten med 182 lejligheder.

  Stigninger i pensionsbidraget på DA/LO- og SALA/LO-området

  Ved overenskomstforhandlingerne på DA/LO- og SALA/LO-området i foråret 2004 bliver parterne enige om at forhøje gældende pensionsbidrag (hhv. 9 pct. og 9,3 pct.) til 10,8 pct. over de næste tre år. De første stigninger finder sted den 1. juli 2004.

 17. 2003

  Medlemstallet fortsat i vækst

  Antallet af medlemmer passerer 450.000.

  Adgang til pensionsordningen med digital signatur

  Medlemmerne får mulighed for at bruge Digital Signatur, når de skal se deres pensionsordning på pension.dk.

  Stigninger i pensionsbidraget på DA/LO- og SALA/LO-området

  Pensionsbidraget på DA- og SALA-området når op på hhv. 9 og 9,3 pct. den 1. juli. Det var den sidste af i alt fire forhøjelser af bidragsprocenten, som parterne aftalte ved overenskomstfornyelsen i 2000. Det indebærer, at medlemmernes pensionsbidrag nu kan rumme både en bred vifte af forsikringsdækninger og en høj løbende opsparing.

  Ny lov medfører supplerende invalidepension

  Pensionsordningens ydelser ved førtidspensionering tilpasses ændringerne i den nye førtidspensionslovgivning, der er trådt i kraft den 1. januar 2003. Herefter vil alle medlemmer, der får tilkendt offentlig førtidspension, få en supplerende invalidepension på typisk 48.000 kr. om året.

 18. 2002

  Medlemmernes formue vokser

  Medlemmernes samlede pensionsformue runder 25 mia. kroner.

  Fusion skaber PensionDanmark

  APK og PKS Pension fusionerer, og B&T Pension og HTS Pension fusionerer.

  PensionSelskaberne skifter navn til PensionDanmark. 

 19. 2001

  Fortsat vækst i medlemmerne

  Det samlede antal medlemmer passerer 400.000.

  Pensionsinfo etableres

  PensionSelskaberne etablerer PensionsInfo i samarbejde med ATP og Industriens Pension.

  Længere telefonåbningstider og indberetning via nettet

  Åbningstiden for telefonbetjening udvides til kl. 8-21 på alle hverdage. Alle medlemmer får et personligt pensionskort med adgangskode til personlige pensionsoplysninger på selskabets hjemmeside. Virksomhederne får adgang til at indberette og indbetale pensionsbidrag via internettet.

 20. 2000

  400.000 medlemmer

  Medlemstallet runder 400.000.

  Fordobling af medlemmernes formue på 2 år

  Medlemmernes samlede pensionsformue runder 20 mia. kr. Det er en fordobling siden 1998.

  Forhøjelse af pensionsbidraget på DA-området

  Ved overenskomstforhandlingerne på DA-området aftales en forhøjelse af pensionsbidraget fra 5,3 til 9 pct. over en fireårig periode.

  Udvidelse af pensionsordningens dækninger

  Pensionsordningens dækninger udvides. Den del af det overenskomstaftalte pensionsbidrag, som ligger over 6 pct., anvendes til en forhøjet dødsfaldssum, løbende invalidepension ved tab af 2/3 erhvervsevne samt opsparing til rate- og kapitalpension.

  Medlemmernes forsikringsdækning udvides med en sum på 100.000 kr. ved invaliditet.

  Mindstebeløbet ved dødsfald før pensionsalderen stiger til 250.000 kr.

 21. 1999

  Fortsat stigning i medlemstallet

  Antallet af medlemmer passerer 350.000.

  Nye pensioner og forsikring

  Kapital- og ratepension med markedsafkast indføres.

  Forsikringen ved kritisk sygdom bliver indført. Summen er på 50.000 kr.

  Folkepensionsalderen sættes ned

  Folkepensionsalderen sættes ned fra 67 til 65 år.

  Medlemmerne får adgang til egne pensionsoplysninger via internettet

  Medlemmerne får mulighed for at se deres egne pensionsoplysninger på pension.dk.

 22. 1998

  Stærk vækst i formuen

  Medlemmernes samlede pensionsformue runder 10 mia. kr.

  Folketinget griber ind i storkonflikt på DA/LO-området

  Overenskomstforhandlingerne på DA/LO-området ender med storkonflikt. Folketinget griber ind og forhøjer samtidig pensionsbidraget med 0,5 pct. til 5,3 pct. af lønnen. På SALA/LO-området havde man i 1997 besluttet at hæve pensionsbidraget med 0,9 pct. pr. år frem til 2000. Den stigningsgrad fastholder parterne.

 23. 1997

  APK overtages af PensionSelskaberne

  PensionSelskaberme overtager administrationen af APK (Arbejderbevægelsens Pensionskasse).

  Stigning i pensionsbidraget på DA-/SALA-området

  Det aftales ved overenskomstforhandlingerne på DA- og SALA-området, at pensionsbidraget forhøjes til 4,8 pct. af lønnen.

 24. 1996

  Nye medlemmer: Sømændene

  Sømændene og medlemmer af Progressiv Liv kommer med i PensionSelskaberne.

  Lancering af pension.dk

  PensionSelskaberne får som det første pensionsselskab i Danmark en hjemmeside, www.pension.dk.

 25. 1995

  Medlemstallet runder 300.000

  Det aftales ved overenskomstforhandlingerne på DA- og SALA-området, at pensionsbidraget med virkning fra 1996 forhøjes til 3,9 pct. af lønnen.

  Pensionsordningerne i PensionSelskaberne runder til sammen 300.000 medlemmer.

  Medarbejderstaben er på ti ansatte i alt. 

  Stigning i pensionsbidraget på DA-/SALA-området

  Ved overenskomstforhandlinger for DA/-SALA området forhøjes pensionsbidraget til 3,9 pct. med virkning fra 1996. 

 26. 1994

  Pensionsbidraget forhøjes

  Pensionsbidraget forhøjes fra 0,9 pct. til 2,1 pct. af lønnen på DA- og SALA-området.

  Kvart million medlemmer

  Antallet af medlemmer passerer 250.000.

  Medlemmer med en formue på 1 mia. kr

  Medlemmernes samlede pensionsformue runder 1 mia. kr.

 27. 1993

  Antal medlemmer: 200.000

  Antallet af medlemmer med pensionsordninger administreret af PensionSelskaberne runder 200.000.

  Branchens laveste administrationsomkostninger

  PensionSelskaberne har branchens laveste administrationsomkostninger med ca. 300 kr. pr. medlem.

  De første indbetalinger til privatansattes pensionsordninger

  Den 1. januar begynder de første indbetalinger til de privatansattes pensionsordninger i B&A Pension, HTS Pension og B&T Pension. På DA- og SALA-området er pensionsbidraget på 0,9 pct., men ved de senere overenskomstforhandlingern aftales det, at pensionsbidraget med virkning fra 1994 forhøjes fra 0,9 pct. til 2,1 pct. af lønnen. 

 28. 1992

  PensionSelskaberne etableres

  Som udmøntning af overenskomstforhandlingerne i 1991 bliver B&A Pension (Bygge- og Anlægsbranchens Pensionsforsikring), HTS Pension (Handel-, Transport- og Servicebranchens Pensionsforsikring) og B&T Pension (Beklædnings- og Textilbranchens Pensionsforsikring) oprettet.

  PensionSelskaberne bliver etableret som administrationsfællesskab for PKS Pension, B&A Pension, HTS Pension og B&T Pension. PensionSelskaberne får selvstændigt domicil på Nørrevold.

 29. 1991

  Pensionsbidrag bliver en del af overenskomstforhandlingerne

  Overenskomstforhandlingerne fører til aftale om pensionsbidrag på 0,9 pct. på DA- og SALA-området med virkning fra den 1. januar 1993.

  Ved overenskomstforhandlingerne på det offentlige område vedtager parterne, at pensionsbidraget skal stige med 1,2 pct. pr. år – fra 3,6 pct. i 1991 til 6 pct. i 1993

 30. 1990

  PKS går i luften med 30.000 medlemmer

  Den 1. april 1990 går PKS Pension i luften som pensionskasse for 30.000 kommunalt ansatte medlemmer i KAD og SiD.

  Medlemmernes pensionsordning består fra starten af en livsvarig alderspension, en alderssum som udbetales ved pensionering, en dødsfaldssum samt en invalidesum samt en løbende invalidepension, hvis bidragsprocenten er mindst 4,5 pct. 

 31. 1989

  PKS Pension etableres

  Ved overenskomstforhandlingerne aftaler SiD, KAD og de kommunale arbejdsgivere, at der fra den 1. april 1990 skal indbetales 2,4 pct. i pensionsbidrag, og at pensionsbidraget skal stige til 3,6 pct. i 1991. Administrationen af pensionsordningen skal varetages af en ny pensionskasse, PKS Pension (Pensionskassen for Kvindelige Arbejdere og Specialarbejdere).