PensionDanmark bygger 210 nye boliger på havnefronten i Århus

PensionDanmark bliver bygherre på 210 boliger, Isbjerget, på Århus Havn. Aftalen mellem Århus Kommune og PensionDanmark giver århusianerne arkitektur i verdensklasse med boliger direkte ved havnefronten. Byggeriet forventes færdigt i marts 2013.

Høj kvalitet og god beliggenhed er centralt for PensionDanmarks portefølje af erhvervs- og boligejendomme. Det lever den nye investering i Århus i høj grad op til.
”Det er et enestående byggeri, som vil give mange familier nye, gode boligforhold i det centrale Århus. Det er en væsentlig udbygning af vores investeringer i ejendomme, som skal sikre medlemmerne et godt og sikkert afkast”, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Investeringen er på i alt ca. 0,5 mia. kr. PensionDanmark har tidligere opført i alt ca. 400 boliger i Ørestaden, Lyngby, Frederiksberg og Ballerup.

Partnerskabet mellem Århus Kommune som grundsælger og PensionDanmark som køber og bygherre af Isbjerget er central for opbygningen af en ny levende bydel på de havnearealer, der støder direkte op mod centrum af Århus.

”Det er en stor gevinst for byen, at PensionDanmark investerer i Århus. Flere af byggerierne på havnefronten står på spring for at komme i gang. Det skaber uvurderlige arbejdspladser for bl.a. vores byggeindustri. Samtidig får vi med et pensionskassebyggeri en ny, attraktiv boligform på De Bynære Havnearealer”, siger borgmester Nicolai Wammen, Århus Kommune.

Boliger for alle
Isbjerget får lejligheder på mellem ca. 50 og 200 m2. Boligprojektet er tegnet af de danske tegnestuer CEBRA og JDS Architects samt hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Bebyggelsen vil fremstå som flydende isbjerge med hvide facader – og have havudsigt fra mange af lejlighederne.

NCC Construction Danmark A/S er totalentreprenør på det samlede byggeri på ca. 30.000 m2. Byggestart er planlagt til december 2010 med forventet afslutning i marts 2013.
Med den nye investering har PensionDanmark investeret i alt ca. 6 mia. kr. i danske ejendomme – svarende til godt 6 pct. af medlemmernes opsparing.

PensionDanmark investerer i Maritime Investment Fund II

Læs mere

PensionDanmark har valgt totalentreprenør til DFDS’ domicilbyggeri

Læs mere

Guld til bæredygtigt PensionDanmark-byggeri på Islands Brygge

Læs mere
Læs flere nyheder