PensionDanmark investerer 200 mio. kr. i Mellemafrika

Mellemafrika er en af de økonomisk hurtigst voksende regioner i verden. De positive og stabile økonomiske takter får PensionDanmark til at investere 200 mio. kr. i regionen.

PensionDanmark ser gode udviklingsmuligheder i Mellemafrika og investerer nu 200 mio. kr. i investeringsfonden, DUET Africa Funds.

”Vi forventer, at den stabile vækst i regionen vil fortsætte. Samtidig er aktierne billigere, end det vi ser i f.eks. Asien og Europa, fordi de fleste investorer endnu ikke har fået øjnene op for de senere års positive udvikling i Afrika. Derfor er der også et betydeligt potentiale og gode muligheder for, at vores medlemmer kan få et godt afkast af investeringen over de kommende år”, siger direktør Claus Stampe, PensionDanmark.

DUET Africa Funds blev etableret i 2007 og investerer primært i Nigeria, Kenya, Botswana og Mauritius. Fonden forvaltes af den engelske forvalter Duet Asset Management, som har Afrika som et specielt fokusområde. Investeringerne er målrettet detailhandlen, telesektoren og den finansielle sektor. PensionDanmark bliver med sin investering største investor i fonden – og er eneste danske investor pt.

Stabil og markant vækst

Mellemafrika har med imponerende vækstrater i demokratier som Nigeria, Kenya og Botswana de senere år fået tilnavnet ”de afrikanske løver” som pendant til ”de asiatiske tigre” i Sydøstasien i 1990’erne. 

”Mellemafrika har siden 2001 oplevet en gennemsnitlig årlig realvækst i BNP på over 5 pct. – og selv under finanskrisen i 2008 og 2009, hvor det meste af verden oplevede negativ eller megen beskeden vækst, formåede Mellemafrika at bevare en vækst på godt 2 procent”, fortæller direktør Claus Stampe, PensionDanmark. 

I 2010 og 2011 forventer Den Internationale Valutafond en vækst på hhv. 4,7 og 5,9 pct. i regionen i sammenligning med en forventet vækst i de udviklede lande på hhv. 2,3 og 2,4 pct.

PensionDanmark investerer i Maritime Investment Fund II

Læs mere

PensionDanmark har valgt totalentreprenør til DFDS’ domicilbyggeri

Læs mere

Guld til bæredygtigt PensionDanmark-byggeri på Islands Brygge

Læs mere
Læs flere nyheder