PensionDanmark investerer yderligere 60 mio. kr. i unoterede danske industrivirksomheder

PensionDanmark har givet investeringstilsagn på 60 mio. kr. til fonden Industri Udvikling III, der over de kommende år vil investere i alt 338 mio. kr. i mindre og mellemstore unoterede danske industrivirksomheder.

PensionDanmark har besluttet at investere yderligere 60 mio. kr. i mindre og mellemstore unoterede danske industrivirksomheder gennem fonden Industriudvikling III. Fonden, som seks danske investorer – primært pensionsselskaber – står bag, vil over de kommende år investere i 20-30 danske virksomheder.

Gode muligheder i segmentet af mindre og mellemstore danske industrivirksomheder

Investeringen i Industri Udvikling III er en videreførelse af samarbejdet omkring Industri Udvikling II. I 2004 valgte PensionDanmark at give tilsagn om investering på 60 mio. kr. til Industri Udvikling II. Fonden, der var på i alt 300 mio. kr., har i den mellemliggende periode givet et afkast på i gennemsnit 17 pct. om året. Industri Udvikling II er investeret i knap 15 selskaber – bl.a.:

  • Agramkow Fluid Systems (Sønderborg), der udvikler procesanlæg til håndtering af væsker
  • Bladt Industries (Aalborg), der er leverandør af onshore- og offshore stålkonstruktioner
  • Omada (København), der leverer softwareløsninger i samarbejde med bl.a. Microsoft og SAP

”På baggrund af de gode erfaringer og resultater med investeringen i Industri Udvikling II har vi valgt også at give tilsagn om investering i Industri Udvikling III. Det er vores vurdering, at det også fremadrettet vil være muligt at opnå et attraktivt afkast i det segment af mindre og mellemstore danske industrivirksomheder, som Industri Udvikling III har fokus på,” siger direktør Claus Stampe, der er ansvarlig for PensionDanmarks investeringer.

3,6 mia. kr. investeret i unoterede virksomheder

PensionDanmark har siden 2000 investeret i unoterede selskaber. Det er i alle tilfælde sket gennem fonde. Samlet er der investeret i alt 3,6 mia. kr. i unoterede virksomheder, mens der er uudnyttede tilsagn på yderligere 2,7 mia. kr. Af de samlede investeringer i unoterede selskaber er godt 20 pct. i danske virksomheder.

 

Læs mere om Industri Udvikling og de virksomheder, der er investeret i, på www.industriudvikling.dk.  

PensionDanmark investerer i Maritime Investment Fund II

Læs mere

PensionDanmark har valgt totalentreprenør til DFDS’ domicilbyggeri

Læs mere

Guld til bæredygtigt PensionDanmark-byggeri på Islands Brygge

Læs mere
Læs flere nyheder