PensionDanmarks investeringsstrategi vækker international opmærksomhed

Torsdag aften modtog PensionDanmark hæder for sine investeringer i ejendomme og infrastruktur ved prisuddeling i München.

PensionDanmark har netop høstet international anerkendelse for sine investeringer i ejendomme og infrastruktur. Det skete torsdag aften ved en prisuddeling i München.

Ved IP Real Estate Global Awards vandt PensionDanmark i kategorierne "Best Infrastructure Strategy" og "Best Sustainability Strategy".

PensionDanmark har som målsætning, at 20 pct. af formuen skal være investeret i ejendomme og infrastruktur. Det gælder fx vindmølleparker og ejendomme med høje krav til miljømæssig bæredygtighed.

"Priserne er en anerkendelse af vores investeringsteams. De har bevist, at de evner at tilpasse investeringsporteføljen i et meget højt tempo, så medlemmerne får gode afkast i en tid, der ellers er præget af rekordlave renter. Med afkast på 7 pct. for ejendomme og 9 pct. for vindmøller i 2013 leverer disse investeringer virkelig varen," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Investeringerne i infrastruktur er det seneste år udbygget med nye investeringer i britiske vindmølleparker, et biomassefyret kraftværk i England og gasinfrastruktur i Holland. Til ejendomsporteføljen er føjet investeringer i bl.a. FN-Byen, domicilbyggerier for MT Højgaard, NCC, Alfa Laval og Semco Maritime samt boligbyggerier i Aarhus, Vejle og København.

Om IP Real Estate Global Awards 2014
IPE (Investment & Pensions Europe) samler hvert år institutionelle investorer fra hele Europa til IP Real Estate Global Awards. Der uddeles priser i 21 kategorier.

Se begrundelsen for, at PensionDanmark vandt priser i to kategorier i magasinet IP Real Estate Global Awards 2014.

 

PensionDanmark investerer i forskerparken COBIS

Læs mere

Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge

Læs mere

International arkitekturpris til Vejle Psykiatri

Læs mere
Læs flere nyheder