120 Henning Larsen-boliger på vej på Islands Brygge

PensionDanmark går nu i gang med opførelsen af 120 Henning Larsen-tegnede boliger på Islands Brygge i København.

120 nye ejerboliger tegnet af Henning Larsen Architects er nu på vej på havnekanten på den sidste ledige byggegrund på Islands Brygge i København. I juni sætter PensionDanmark gang i byggeriet af boligerne, der forventes at stå færdige i 1. kvartal 2017.

Boligerne er første del af det kommende boligområde ”HavneBryggen" - PensionDanmarks ca. 55.000 m2 store boligbyggeri på Islands Brygge, hvor der i de kommende år skal opføres i alt 500-600 boliger fordelt på fem felter. PensionDanmarks samlede investering er på 1,6 mia. kr.

”Dette byggeri ligger et helt særligt sted i København. Der er en fantastisk direkte kontakt til havnen, og det er tæt på den grønne natur på Fælleden. Arkitekturen tager afsæt i disse kvaliteter og bruger dem til at give nybyggeriet en attraktiv identitet, der inddrager og skaber nærhed til naturen. Vi er rigtig stolte over at være valgt til at tegne dette projekt,” siger adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects.

”Vi er glade for nu at kunne gå i gang med byggeriet. Med Henning Larsen Architects som arkitekt bliver der tale om særdeles attraktive boliger, hvor beliggenheden tæt på vand, natur og by samtidig er helt i top. Derfor forventer vi også en god efterspørgsel efter boligerne og dermed et fornuftigt afkast til medlemmerne,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. 

PensionDanmark har investeringer i danske ejendomme for i alt godt 11 mia. kr. Der planlægges nye investeringer i danske ejendomme for omkring 2 mia. kr. årligt.

Se HavneBryggens hjemmeside her.   

Fakta om HavneBryggen

Beliggenhed: Islands Brygge i København Første etape: 120 boliger - fordelt på to bygninger - med et areal på ca. 14.500 m2 og ca. 5.500 m2 kælder. Boligerne sælges som projektsalg fra efteråret. Byggestart: Juni 2015. Forventes færdigbygget i 1. kvartal 2017.  Arkitekt: Henning Larsen Architects Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S Bygherrerådgivere: Emcon A/S og Sandbeck A/S Ejendomsmægler: Living Homes PensionDanmark forventer at opføre i alt ca. 55.000 m2 boligbyggeri på Islands Brygge, hvilket svarer til i alt 500-600 boliger.  

PensionDanmark investerer i forskerparken COBIS

Læs mere

Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge

Læs mere

International arkitekturpris til Vejle Psykiatri

Læs mere
Læs flere nyheder