PensionDanmark sænker Administrationsomkostninger med 12 pct.

PensionDanmark sænker administrationsomkostningerne med 12 pct. i 2016 til 297 kr. pr. medlem. På tre år er omkostningerne reduceret med i alt 25 pct.

Det bliver nu endnu billigere for de næsten 700.000 medlemmer at have deres pensionsordning i PensionDanmark. I 2016 sænker PensionDanmark nemlig administrationsomkostningerne pr. medlem med 12 pct. – fra 336 kr. til 297 kr. Dermed har PensionDanmark reduceret omkostningerne med en fjerdedel (99 kr.) siden 2013.

"Vi er glade for at kunne give medlemmernes "kontingent" endnu et nøk nedad næste år. For jo mindre af indbetalingerne der går til administration, jo mere går til opsparing - og det giver i sidste ende mere i pension," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Det er tredje år i træk, at PensionDanmark sænker omkostningerne for medlemmerne - og det er ikke mindst muliggjort af de gevinster, der er opnået ved overgangen til en ny forsikringsadministrativ platform.

Platformen blev taget i brug for godt et år siden og har udover den løbende omkostningsreduktion også betydet et løft i kundeservicen.

"Vi har med den nye platform været i stand til både at sikre medlemmerne endnu lavere omkostninger og bedre kundeservice i form af flere digitale muligheder, hurtigere sagsbehandling og et højere rådgivningsniveau. Det er meget tilfredsstillende, for det var hele formålet med at gå over til en anden platform," siger Torben Möger Pedersen.

De lavere omkostninger i 2016 er desuden et resultat af et forlig med Skatteministeriet i foråret. Det indebar, at PensionDanmark fik over 200 mio. kr. i tilbagebetaling af moms samt renter heraf.

Forslaget ’Fælledby’ vinder arkitektkonkurrence om Vejlands Kvarter

Læs mere

Arkitekter udpeget til 500 nye bæredygtige boliger med unik beliggenhed ud til Køge Kyst

Læs mere

Europæisk hæder til PensionDanmark

Læs mere
Læs flere nyheder