PensionDanmark investerer i endnu et biomassekraftværk

Copenhagen Infrastructure Partners fond, Copenhagen Infrastructure II, hvor PensionDanmark er investor sammen med 18 andre institutionelle investorer, har sammen med Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) investeret i kraftværksprojektet Kent, et kombineret varme- og biomassekraftværk.

Investeringen i Kent i Storbritannien, der er underskrevet i dag, er på ca. 1,5 milliarder kroner. Kraftværket Kent vil få en kapacitet på 27,8 MW svarende til elforbruget i 50.000 husholdninger og vil primært bruge træ leveret fra lokalsamfundet. Værket opføres af BWSC og ventes at være produktionsklart i sommeren 2018.

Kent er baseret på dansk biomasse-energiteknologi leveret af BWSC, der også står også for drift og vedligeholdelse af kraftværket i op til 20 år. Varme og en del af den producerede el vil blive leveret til Discovery Park, en større erhvervspark i Kent. Det vil føre til en årlig CO2-besparelse på omkring 100.000 ton.

”Kraftværket Kent er endnu et eksempel på det gode samarbejde med CIP og BWSC i forlængelse af investeringen tidligere i år i biomassekraftværket Brigg, som vi er yderst tilfredse med. Kent er PensionDanmarks fjerde biomassekraftværk i Storbritannien og det tredje i samarbejde med BWSC. Med jointventuret har vi fundet en model, som giver PensionDanmark et attraktivt afkast med begrænset risici. Samtidigt bidrager vi til den grønne omstilling og til at øge Danmarks eksport af energiteknologi. Vi ser derfor et stærkt potentiale i disse typer af partnerskaber”, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør, PensionDanmark.

PensionDanmark modtager international pris

Læs mere

PensionDanmark på Folkemødet 2019

Læs mere

PensionDanmark vinder SDG Tech Award

Læs mere
Læs flere nyheder