Syv ud af ti kender ikke prisen for deres pensioner

Syv ud af ti danskere ved ikke, hvad de betaler i omkostninger for pensionen, viser en ny undersøgelse. Det er særligt bekymrende, da mange har pensionsordninger i flere selskaber, lyder det fra PensionDanmark.

Vi kender prisen, når vi handler ind, køber bil eller bestiller ferie. Men mange ved ikke, hvad de betaler for pensionen. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for PensionDanmark blandt 1.012 danskere.

Her svarer syv ud af ti, at de ikke ved, hvad de betaler i omkostninger for deres pensionsordning eller – ordninger, hvis de har flere.

”Det er bekymrende, at så stor en andel ikke ved, hvad de betaler i omkostninger for pensionen. Og ikke mindst da vi ved, at mange har pensionsordninger i flere selskaber. Her kan vente en ubehagelig overraskelse, for flere pensioner er nemlig lig med flere omkostninger og dermed mindre til opsparingen,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Alene blandt de, der har pensionsordning i PensionDanmark, har to ud af tre (65 pct.) også ordninger i andre selskaber (ekskl. ATP). Det viser en undersøgelse fra PensionDanmark på baggrund af data om medlemmernes pensionsformuer fra Danmarks Nationalbank (2015-tal).

Ordningerne beløber sig til i alt 114 mia. kr. I gennemsnit har medlemmer med ordninger i andre selskaber sparet 265.000 kr. op uden for PensionDanmark.

"Herhjemme er pensionsopsparing typisk knyttet til arbejdet. Samtidig er det danske arbejdsmarked kendetegnet ved en høj jobomsætning. Så at en så stor andel har pensioner stående rundtomkring, skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige selskaber,” siger Torben Möger Pedersen.

Og antallet af jobskift boomer i øjeblikket. Nye tal fra Jobindsats viser, at den såkaldte jobomsætning - et mål for antallet af jobskift - var på ca. 808.000 i 2016. Det er en stigning på ca. 32.000 (4 pct.) i forhold til 2015 og det højeste niveau i den periode, der findes tal for (2009-2016).

"Har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger, og det giver samtidig et bedre overblik,” siger Torben Möger Pedersen.

Man kan få et samlet overblik over sine pensionsforhold på sit pensionsselskabs hjemmeside og på pensionsinfo.dk.

PensionDanmark investerer i forskerparken COBIS

Læs mere

Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge

Læs mere

International arkitekturpris til Vejle Psykiatri

Læs mere
Læs flere nyheder