Rejsegilde: Flere bæredygtige boliger vil løfte Islands Brygge

PensionDanmark og NCC holder 13. august rejsegilde for boligprojektet Castor med 78 bæredygtige boliger på Islands Brygge. Castor udgør tredje etape af de over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som PensionDanmark opfører på HavneBryggen.

Islands Brygge står foran endnu et bæredygtigt løft til glæde for både familier i nye kvalitetsboliger, den københavnske bydel og miljøet. 13. august kl. 11.00 holder bygherren PensionDanmark og totalentreprenøren NCC rejsegilde for boligprojektet Castor, der bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld og er tegnet af Henning Larsen Architects. Københavns overborgmester Frank Jensen er blandt talerne.

”Det bliver boliger med meget høje standarder for miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima, energibesparelse og fællesskab i åbne gårdmiljøer. De får dertil en imponerende udsigt og en af de bedste beliggenheder i København. Der er stor købsinteresse for kvalitetsboliger med lave vedligeholdelsesomkostninger, og vi forventer derfor et godt afkast til vores medlemmer fra denne investering,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.   

Castors 78 ejerlejligheder og de tilhørende erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i maj 2019. PensionDanmark opfører i alt over 500 bæredygtige boliger fordelt på fem byggefelter på Islands Brygges havnefront.

”Vi er stolte og glade for igen at arbejde sammen med PensionDanmark, for hvem certificering af bæredygtighed på højt niveau er en klar prioritet,” siger Palle Bjerre Rasmussen, direktør for NCC Building.

Ligesom PensionDanmarks første to boligprojekter på HavneBryggen, Polaris og Pollux, bliver Castor opført direkte mod havnefronten, så de kommende beboere flytter ind i en stærk attraktion i lokalområdet med imponerende udsigt over vandet fra lejligheder, altaner og tagterrasser. Der er let adgang til havnebade, indkøb og metro-station. Castor bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld med fokus på blandt andet kvalitet, et sundt indeklima og med fleksibelt antal værelser i den enkelte lejlighed, så boligen kan følge med en families udvikling over tid.

”Sådan en certificering er ikke bare et stykke papir, men en garanti for, at bygningen lever op til en lang række krav til bæredygtigt byggeri, som også kommer beboerne til gode i form af blandt andet store vinduesarealer og lavt energiforbrug,” siger Palle Bjerre Rasmussen.

 

Fakta om Castor

78 ejerboliger fra 76 til 256 m2
Ejendommen er på 10.690 m2 og hertil 5.090 m2 kælder
1 stor dagligvarebutik
7 øvrige butikslejemål á ca. 100 m2 til café, restaurant og specialbutikker mv.
Kælder bruges til parkering for biler og cykler samt depotrum til boliger og butikker.
Bygherre: PensionDanmark
Totalentreprenør: NCC Danmark
Arkitekt: Henning Larsen Architects.

 

Fakta om PensionDanmark

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejds-markedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 713.000 medlemmer beskæftiget i 26.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 13,6 mia. kr. i 2017. Balancen har rundet 239 mia. kr.

 

Fakta om NCC

NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejen-domsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,5 mia. kr. og 17.800 med-arbejdere i 2017. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm. NCC i Danmark består af forretningsområderne NCC Building, NCC Property Development, NCC Industry, NCC Infrastructure.

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf.: 2019 9238 Kommunikationschef Ghita Borring, NCC Building Danmark, tlf.: 9388 1819


Foto

3D EmpirePensionDanmark vinder global investeringspris i Amsterdam

Læs mere

PensionDanmark investerer 1,7 mia. kr. i grøn energiinfrastruktur i nye vækstøkonomier

Læs mere

PensionDanmark opfører nyt domicil til DFDS

Læs mere
Læs flere nyheder