PensionDanmark investerer i vindmølleparker i Storbritannien

Med en investering på ca. 1,35 mia. kr. via fonden Copenhagen Infrastructure I finansierer PensionDanmark købet af knap halvdelen af seks britiske vindmølleparker fra Falck Renewables S.p.A. Parkerne har en samlet kapacitet på 273 MW.

Med en investering på ca. 1,35 mia. kr. finansierer PensionDanmark købet af 49 pct. af ejerskabet i seks vindmølleparker i Skotland og Wales fra Falck Renewables S.p.A., der har vindmølleaktiviteter i flere europæiske lande. Investeringen er betinget af opnåelse af visse godkendelser, som forventes at foreligge i første kvartal 2014.   ”Vores investeringer i forskellige typer af infrastruktur skal sikre medlemmerne et attraktivt og inflationssikret afkast over de næste mange år. Investeringen i de seks britiske vindmølleparker er et vigtigt led i denne strategi, hvor Falck Renewables er en meget stærk partner inden for europæisk vindkraft,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Investeringen på ca. 1,35 mia. kr. sker gennem fonden Copenhagen Infrastructure I, der blev dannet i 2012 og administreres af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

I november investerede PensionDanmark ca. 1,3 mia. kr. i naturgasinfrastrukturanlægget NGT i Holland. I august investerede PensionDanmark via fonden Copenhagen Infrastructure I 1,1 mia. kr. i et nyt biomassefyret kraftværk i England i et joint venture med Burmeister & Wain Scandinavian Contractors.

PensionDanmark har i dag direkte og indirekte investeringer i infrastruktur på godt 10 mia. kr. og forventer at investere yderligere 8 mia. kr. i infrastruktur over de næste 4 år.

Om investeringen:

PensionDanmark finansierer gennem fonden Copenhagen Infrastructure I købet af 49 pct. af selskaberne: Ben Aketil Wind Energy Ltd (27,6 MW), Boyndie Wind Energy Ltd (16,65 MW), Cambrian Wind Energy Ltd (58,5 MW), Earlsburn Wind Energy Ltd (37,5 MW), Kilbraur Wind Energy Ltd (67,5 MW) og Millenium Wind Energy Ltd (65,0 MW). Investeringen er betinget af visse godkendelser og betingelser, som forventes at foreligge i første kvartal 2014, dog ikke tidligere end 15. januar 2014. Vindmølleparkerne er placeret i Wales og Skotland med en samlet kapacitet på 273 MW, der dækker 160.000 husstandes årlige forbrug af elektricitet.

Om parterne:

PensionDanmark
PensionDanmark administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 642.000 medlemmer be-skæftiget i 27.000 private og offentlige virksomheder. Præmieindtægterne udgjorde 10,7 mia. kr. i 2012, og medlemmernes samlede opsparing har rundet 150 mia. kr. PensionDanmark vandt i år prisen som bedste investor inden for ejendoms- og infrastrukturinvesteringer ved IPE European Pension Funds Awards 2013.

Falck Renewables S.p.A.
Falck Renewables S.p.A. er datterselskab til Falck Group, der er børsnoteret på den italienske børs under STAR-indekset (kode FKR.MI). Falck Renewables S.p.A. har Europa som forretningsområde og råder i 2013 over vindenergi med en samlet kapacitet svarende til 731 MW. Falck Renewables S.p.A. udvikler, designer, opfører og driver kraftværker med det formål at bidrage til befolkningernes behov for energi ved at producere grøn energi fra vedvarende energikilder. Dette foregår i overensstemmelse med forretningsplanen, der sigter mod at sprede produktionsteknologierne og de geografiske områder.     

Copenhagen Infrastructure Partners K/S (CIP)
CIP blev etableret i oktober 2012 med PensionDanmark som seed investor med 6 mia. kr. i CIP’s første fond, Copenhagen Infrastructure I. Managementselskabet ejes og ledes af fire partnere: Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk, som alle har betydelig ekspertise i og mange års erfaring med infrastrukturinvesteringer samt køb og salg af virksomheder.

PensionDanmarks største infrastrukturinvesteringer 2010-2013:

  • Dec. 2013: ca. 1,35 mia. kr. i seks vindmølleparker i Storbritannien (betinget af visse godkendelser) via fonden Copenhagen Infrastructure I.
  • Nov. 2013: 1,3 mia. kr. i naturgasinfrastruktur i Holland (NGT).
  • Aug. 2013: 1,1 mia. kr. i biomasseanlæg i England (Brigg) via fonden Co-penhagen Infrastructure I.
  • Jun. 2013: 1,2 mia. kr. i havmøllepark i USA (Cape Wind) via fonden Copen-hagen Infrastructure I (betinget af en endelig investeringsbeslutning). 
  • Okt. 2012: Ikke oplyst beløb i tre vindmølleparker i USA.
  • Mar. 2011: 3,8 mia. kr. i Anholt Havmøllepark.
  • Sep. 2010: 700 mio. kr. i Nysted Havmøllepark.

PensionDanmark modtager international pris

Læs mere

PensionDanmark på Folkemødet 2019

Læs mere

PensionDanmark vinder SDG Tech Award

Læs mere
Læs flere nyheder