Rekordinvestering i grøn energi

PensionDanmark har i dag investeret knap 4 mia. kr. i Anholt Havmøllepark. Det er PensionDanmarks hidtil største investering i vedvarende energi. Anholt Havmøllepark vil levere grøn energi i et omfang på 400 MW – det overstiger alle PensionDanmarks 595.000 medlemmers årlige strømforbrug.

På et velbesøgt pressemøde i PensionDanmark med deltagelse af bl.a. klima- og energiminister Lykke Friis offentliggjorde PensionDanmark i dag sin til dato største investering i vedvarende energi. Investeringen er på 3,8 mia. kr. i havmølleparken ved Anholt.

”Med investeringen i Anholt Havmøllepark har vi taget det næste store skridt for at opfylde vores målsætning om at øge vores investeringer i grøn energi og infrastruktur. Danmark er i gang med en helt nødvendig omstilling til vedvarende energi, som kræver kapital i stor skala fra pensionsbranchen. Når det som i Anholt-projektet kan forenes med et godt afkast til medlemmernes pensionsopsparing, er det oplagt for PensionDanmark at påtage sig rollen som lead investor”, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.  

Stabilt og attraktivt afkast  

Med den nye investering i Anholt-parken har PensionDanmark inden for det seneste år investeret mere end 5 mia. kr. i vedvarende energi. Udover Anholt-projektet er det bl.a. sidste års banebrydende investering i Nysted Havmøllepark på 700 mio. kr. og investeringer i europæiske solenergiparker i 2008. Over de næste fem år forventer PensionDanmark at fordoble investeringerne i vedvarende energi og infrastruktur.
”Investeringerne i vindenergi giver rigtig god mening ud fra et investeringsmæssigt synspunkt. De har et stabilt og forudsigeligt afkast, så medlemmerne kan forvente et afkast på deres grønne investeringer pænt over det, der er udsigt til i dagens obligationsmarked”, siger Torben Möger Pedersen. 

Vind i Nysted og Anholt  

Anholt Havmøllepark forventes at levere den første CO2-frie strøm i 2012. Når parken er færdigbygget i 2013, vil den producere grøn strøm svarende til 400.000 danske husstandes årlige elforbrug. PensionDanmarks investering i Nysted Havmøllepark sidste år producerer CO2-fri strøm svarende til 140.000 husstandes årlige elforbrug.  

Fakta om Anholt Havmøllepark  

Anholt Havmøllepark vil bestå af 111 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 MW. Det bliver dermed Danmarks største havmøllepark. Parken vil kunne dække 400.000 husstandes årlige forbrug med CO2-fri elektricitet. Parken, der vil strække sig over 88 km2, vil være i drift inden udgangen af 2012, og hele parken vil være idriftsat ved udgangen af 2013. De 111 vindmøller vil have en højde på 141,6 meter.

PensionDanmark har indgået aftalen med Dong Energy i et konsortium med pensionsselskabet PKA. Den indebærer, at de to pensionsselskaber køber 50 pct. af havvindmølleparken. PensionDanmark er lead investor med en ejerandel på 30 pct., mens PKA køber en ejerandel på 20 pct.

PensionDanmark på Folkemødet 2019

Læs mere

PensionDanmark vinder SDG Tech Award

Læs mere

PensionDanmark samarbejder med NorthSide om bæredygtighed

Læs mere
Læs flere nyheder