Se alle

Genanvendte materialer ā€“ godt for klimaet, men levetiden kan være kortere

Det er bæredygtigt at genbruge materialer i opførelsen af nye ejendomme og genanvendelige materialer har store miljømæssige gevinster. Dog har genanvendte materialer ofte en kortere levetid end ikke-genanvendte materialer.

Senest opdateret: 04-03-2020

PensionDanmark har gennem de senere år udviklet et bæredygtighedsprogram, der både omfatter certificering af bygninger, byrum og rekreative områder samt stiller en række krav til ejendomsprojekterne. I den seneste version af bæredygtighedsprogrammet har vi blandt andet skærpet vores fokus på brug af genbrugsmaterialer.

Det er bæredygtigt at genbruge materialer i opførelsen af nye ejendomme. Genanvendelige materialer har store miljømæssige gevinster, men en kortere levetid end ikke-genanvendte materialer. Der er således en udfordring i at finde genanvendelige materialer med så lang levetid som muligt. PensionDanmark tilstræber at benytte genanvendte materiale i videst muligt omfang.

Et eksempel på benyttelse af genanvendt materiale er Trælasten i Aarhus, som bygges delvist i træ med fokus på genbrug af eksisterende bygningsmaterialer som limtræsbjælker og træfacader for at reducere områdets klimapåvirkning.