Se alle nyheder
Image alternative text

Bæredygtighedscertificering DGNB Guld til PensionDanmark-domicil

PensionDanmarks domicil på Langelinie Allé i København er blevet certificeret efter en række nye bæredygtighedskriterier for den eksisterende bygningsmasse, der er udviklet i bestræbelserne på at gøre Danmark førende inden for grønt byggeri.

Green Building Council Denmark har i dag lanceret en ny DGNB bæredygtighedsklasse for at sætte fokus på det uforløste grønne potentiale i den eksisterende bygningsmasse.

I bæredygtighedsklassen DGNB for bygninger i drift er PensionDanmarks domicil Langelinie Allé 43 blevet DGNB-certificeret i kategorien Guld. Begrundelsen er bl.a., at ”bygningen, der er et transparent glashus med god social komfort og orienteringsmuligheder mod vand og by, udnytter beliggenheden ved vandet i kraft af havkøleanlæg. Der er fornylig etableret solcelleanlæg på hele tagfladen, der indgår i bygningens eget el-forbrug, og man er godt i gang med at implementere LED-belysning overalt i bygningen. Tekniske løsninger der er økonomisk rentable og bæredygtige.”

”Vi er meget stolte over certificeringen. Vi har som bygherre i forbindelse med nybyggerier i en årrække fokuseret på den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed, som certificeringen repræsenterer. Det er udtryk for, at vi ønsker at optræde som en ansvarlig investor samtidig med, at det er en god forretning for os. Bæredygtige byggerier er attraktive for lejerne og dermed nemmere at leje ud, og det er med til at give vores medlemmer et godt, langsigtet afkast på deres pensions-opsparing,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

”Nu har Green Building Council taget endnu et skridt med den ny DGNB bæredygtighedsklasse for den eksisterende bygningsmasse. Det er meget vigtigt, for bygninger i drift rummer helt åbenlyst et meget stort potentiale for bæredygtighed og grøn omstilling, som den danske byggebranche også vil kunne drage nytte af både herhjemme og i udlandet,” siger Torben Möger Pedersen. 

Green Building Council Denmark fastslår endvidere, at certificeringen med resultatet Guld, skal ses som et dokumenteret vidensgrundlag for den videre optimering – fremtidssikring af PensionDanmarks Langelinie Allé 43.