Se alle nyheder
Image alternative text

International arkitekturpris til Vejle Psykiatri

De nye psykiatriske sygehus i Vejle er ved European Healthcare Design Awards 2018 i London blevet hædret med prisen Mental Health Design for den bedste arkitektur i konkurrence med psykiatriske sygehuse i hele verden.

Med begrundelsen ’an absolutely fabulous project”, blev Ny Psykiatrisk Afdeling Vejle hædret med arkitekturprisen Mental Health Design ved European Healthcare Design Awards 2018.

Arkitema Architects har tegnet bygningen, der er kendetegnet ved, at landskabet er trukket helt ind i bygningernes rekreative gårdhaver.

Det 17.000 m2 store byggeri til Region Syddanmark, der er opført i et offentlig-privat partnerskab af Team OPP, stod færdigt den 1. februar 2017 og huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungepsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

Byggeriet rummer psykiatrisk afdeling, psykiatrisk akutmodtagelse, døgnpladser samt børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Der vil være et tæt samarbejde med det somatiske sygehus omkring udredning og behandling af patienter med både psykiske og fysiske symptomer og sygdomme. På afdelingen gøres der blandt andet brug af skærmede afsnit, og der er adgang til udearealer tæt på Grejsdalens smukke natur.

Konsortiet bag byggeriet består af investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension, bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard samt ejendomsforvaltningsselskabet DEAS. Konsortiet står for drift og vedligehold de første 25 år.

Fakta:

Konsortium – Team OPP: PensionDanmark, PKA, Sampension (investorer), MT Højgaard (opfø-relse) og DEAS (drift og vedligehold).

Arkitekt: Arkitema.

Rådgivende ingeniør: MOE A/S.

Bestiller: Region Syddanmark.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.