Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark får pris for byudvikling

PensionDanmark er ved konferencen Building Awards 2018 blevet tildelt Byudviklingsprisen for byggeriet ”Skibet” i Køge kyst ud til Søndre Badestrand i Køge by.

Det prisbelønnede byggeri omfatter 80 bæredygtige boliger, herunder 28 Livsstilsboliger 50+, der indgår i tæt samspil med strand, vand og naturområde. Boligerne opføres efter nyeste principper for bæredygtighed og certificeres til DGNB Guld.

De nye byboliger bidrager til at gøre Søndre Badestrand-kvarteret til en mangfoldig bydel ved både at indeholde forskellige typer familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet – Livsstilsboliger 50+, der er udviklet i samarbejde med Realdania.

Boligfællesskabet er et tilvalgt hverdagsfællesskab, som giver muligheder for ad hoc samvær, fordi man ofte passerer gennem fællesarealerne. En del af arealet i livsstilsboligerne benyttes til delte faciliteter, så der spares ressourcer via fx fælles vaskeri, fælles tagterrasse til tørring samt fælles gæsteværelser, så der ikke er behov for ”tomme m2” i de enkelte lejligheder eller hotel til familien, når den er på besøg. En lille del af 50+ livsstilsboligerne vil have en særlig tilegnet månedsleje, som er betalelig for hhv. en enlig pensionist og et pensionist-par.

”Vi er meget stolte over at modtage denne anerkendelse. Vi har udviklet en mangfoldig boligkarré med et mix af familieboliger og et boligfællesskab for 50+ segmentet med udgangspunkt i de muligheder, den unikke havnære placering giver de kommende beboere, nemlig friluftsliv og hav-aktiviteter. Det primære fokus for byggeriet er kvalitet, arkitektur, bæredygtighed og fællesskab,” siger Torben Møger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark og fortsætter:

”Samtidig er DGNB-certificering ensbetydende med boliger med sundt indeklima, bæredygtige materialer, lave vedligeholdelsesomkostninger, lavt energiforbrug og gode udearealer. Det giver gode forhold til gavn for beboerne samtidig med, at ejendommens meget lave klimaaftryk bidrager til realiseringen af FN’s Verdensmål.”

Fakta

Adresse: Køge Kyst Søndre Havn
Areal: 7.169 m2 plus 2.400 m2 kælder
Forventet indflytning: Primo 2020
Antal udlejningsboliger: I alt 80 lejligheder heraf 28 Livsstilsboliger 50+
Arkitekt: Vandkunsten Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld.

Læs historien

Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge

Glade prismodtagere: Projektudviklingsdirektør Mia Manghezi og projektudviklingsdirektør Christian E. Olsson, PensionDanmark Ejendomme.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.