Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark køber Frederiks Plads Company House

For 175 mio. kr. køber PensionDanmark det nyopførte Frederiks Plads Company House i Aarhus af NCC Property Development.

Ejendommen er beliggende i det nye Frederiks Plads kvarter – det nye Business District centralt i Aarhus tæt på stationen, havnen og i gåafstand til Midtbyen. Naboen bliver Danske Banks nye domicil i Aarhus. Frederiks Plads bliver etableret som blandet erhverv og boliger med et torv i midten med plads til cafeer og restauranter. Pladsen kommer til at forbinde Midtbyen til Sydhavnen via den planlagte Highline på det gamle godsbanespor.

Ejendommen, der er nyopført i 2018 efter NCC’s Company House koncept, forventes at blive bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden i kategorien Guld. PensionDanmark ejer i forvejen Gladsaxe Company House og Skejby Company House.

”Vi er glade for at overtage denne erhvervsejendom. Der er tale om en moderne, fleksibel og velbeliggende ejendom i et nyt attraktivt kvarter centralt i Aarhus, der vil binde Midtbyen og havnearealerne, der er under udvikling, sammen på en helt anden måde end hidtil. Med en solid ankerlejer på en lang lejekontrakt forventer vi, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast mange år frem,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Der er p.t. tre lejere i bygningen. Horten Advokater er ankerlejer og derudover er softwarevirksomheden SAS Institute og inkassofirmaet Alektum Group lejer. I Aarhus ejer PensionDanmark DT Grunden, der er under udvikling, Kystvejen 29, Åboulevarden 11-13, Skejby Company Park og er medejer af Magasin-bygningen. PensionDanmark har også indgået købsaftale med NCC om køb af et Zleep Hotel og et Company House i Skejby til overtagelse i 2019.

”Med Frederiks Plads har NCC spillet en aktiv rolle i at udvikle og etablere et helt nyt område i hjertet af Aarhus, der med en kombination af store opholdsarealer og åbne passager skaber synergi og sammenhæng til resten af byen. Frederiks Plads Company House er et godt eksempel på en erhvervsejendom, der fremstår som en værdiskabende del af det omgivende bymiljø og er attraktiv for såvel lejere som investor,” siger adm. direktør Ole Faurby, NCC Property Development Danmark.

 

Om investeringen

Adresse: Frederiks Plads 36, Aarhus
Købspris: 175 mio. kr.
Areal: 5.300 m2 plus kælder med 420 p-pladser
Sælger: NCC Property Development
Lejer: Horten Advokater, SAS Institute og Alektum Group
Overtagelse: 20.12. 2018