Se alle nyheder
Image alternative text

Entreprenør fundet til første etape af Kronløbsøen

PensionDanmark, Nordkranen og By & Havn har i fællesskab de seneste år arbejdet på at gennemføre et ambitiøst projekt for en ny ø med et parkeringsanlæg og boliger på en af de bedste beliggenheder i Nordhavnen. Projektet er udviklet i forlængelse af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af et arkitektteam bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe.

Der er nu indgået entrepriseaftale med Jönsson Entreprise A/S vedrørende den første del af projektet, som omfatter et byggefelt på Fortkaj med ca. 7.900 etagemeter boligbebyggelse og adgangsramper til parkeringsanlægget. Aftalen betyder at projektering igangsættes således at lejlighederne kan sættes til salg som projektsalg i foråret 2019 mens selve byggeriet vil opstarte i 2. halvår 2019 med indflytning i april 2021.

Ejendommen kommer til at rumme 81 lejligheder, der alle bæredygtighedscertificeres efter DGNB-certificeringen i kategorien Guld.

Den del af projektet som består af den nye ø med parkeringsanlæg og boliger forventes igangsat ultimo 2019 med en byggeperiode på 2½ - 3 år.

Adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen siger om projektet:

”Der er tale om første del af et større projekt, hvor vi senere etablerer en ny ø i Kronløbsbassinet. Det er et meget attraktivt område, der er i rivende udvikling og har en næsten perfekt beliggenhed tæt på vand, by og kollektiv transport. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Som et ekstra plus vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden.”

Salgs- og udlejningschef i By & Havn, Nicolai Irminger Axholm, har store forventninger til det kommende projekt.

”Vi er glade for at være kommet i mål med entrepriseaftalen og ser frem til at komme i gang med endnu et ambitiøst projekt i Nordhavn, sammen med en seriøs og dygtig entreprenør. ”

Fakta

Adresse: Fortkaj, 2150 København Ø
Areal: 7.900 m2
Færdiggørelse og indflytning: April 2021
Boliger: 81 ejerlejligheder
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE
Totalentreprise: Jönsson Entreprise
Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld
Ejerforhold: Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S ejes af By & Havn (50 pct.), PensionDanmark (40 pct.) og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab (10 pct.)