Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark har holdt det fjerde dialogmøde om Livsstilsboliger 50+ i Kildebjerg Ry

Ca. 200 interesserede borgere deltog tirsdag aften i det 4. dialogmøde, hvor bebyggelsen Balancen blev præsenteret.

PensionDanmark og Realdania udvikler 30 nye fælleskabsorienterede boliger i det naturskønne Kildebjerg Ry. De kompakte boliger bliver bæredygtighedscertificerede og skræddersyet til beboere i gruppen 50+, som ønsker et socialt naboskab og nærmiljø med ligesindede.

PensionDanmark bød velkommen til dialogmødet efterfulgt af en status på processen, fortalte kort om målgruppen og understregede, at bærdygtighed vil være omdrejningspunktet for byggeriet og værdigrundlaget for fælleskabet.

Arkitekterne Vandkunsten præsenterede bebyggelsen, de tre boligtyper og rammerne for fælleskabet både mellem husene, i fællesfaciliteterne, i de grønne områder samt parkeringsforhold.
 
Til mødet var der fokus på boligtyperne, deres størrelse og pris samt den videre proces, herunder datoer for opskrivning, byggestart samt indflytning.

”Vi er rigtig glade for den overvældende interesse, der har været for Livsstilsboligerne i Ry indtil nu. Mødet i går var flot besøgt og vi glæder os til det videre samarbejde med de kommende beboere,” siger Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør i PensionDanmark.

Der var en masse konkrete spørgsmål på mødet, men også input og forslag til bebyggelsen blev bragt på banen, som kommer til at indgå i det videre arbejde. Se præsentationen fra mødet her.

Den videre proces:

Ventelisten åbner 1. marts, og 1. april udvælges de kommende beboere, der efterfølgende vil være involveret i færdiggørelsen af værdiprogrammet og indretningen af fællesarealer inde og ude.

Boligerne fordeles ikke efter først til mølle-princippet, så de interesserede opfordres til at gennemtænke deres overvejelser om, hvorvidt de ønsker at være en del af et inkluderende naboskab samt et aktivt hverdagsfælleskab med andre, og at de er indstillet på at bidrage til fællesskabet.

Ved udvælgelse af kommende beboere er målet at etablere en beboerkreds, der er kendetegnet ved en fordeling af beboere på 50-65, beboere på 65-75 og beboere på +75, en blanding af erhvervsaktive og pensionister, en blanding af singler og par samt en ligelig kønsfordeling.

 

Fakta
Boligerne opføres på en grund på 9.200 m2 i Kildebjerg Ry lige øst for Ry
Boligerne bliver med størrelser fra ca. 45 til 120 m2
I første omgang opføres der cirka 30 boliger. I alt er der plads til 90 boliger
De første boliger forventes indflytningsklar i 2020.
Boligerne bliver DGNB bæredygtighedscertificeret.
PensionDanmark er bygherre.
Realdania støtter projektet med fokus på, hvordan boliger kan være med til at skabe fællesskaber og forhindre ensomhed.
Vandkunsten er udpeget som arkitekt