Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark skaber en ny ø i København

Københavns Nordhavn får en ny ø, hvor der skal bygges boliger og parkeringskælder i fire etager under vandoverfladen på et samlet areal af 63.000 m2. Bag det storstilede projekt til 1,1 mia. kr. står PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen.

Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn mellem Sundmolen og Fortkaj, der begge er under udvikling. Øen vil bestå af 233 boliger, der bliver opført i et seks-etagers byggeri. Under byggeriet vil der være en parkeringskælder i fire etager under vandoverfladen med plads til 1.100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn.

Bag det storstilede projekt med en værdi på 1,1 mia. kr. står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50 pct.), PensionDanmark (40 pct.) og Nordkranen (10 pct.).

Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe samt tegnestuen Sted, der står for landskabsarkitekturen.

”Vi er glade for at kunne igangsætte de attraktive boliger på en ny ø i Kronløbsbassinet med en helt fantastisk beliggenhed tæt på vand, by og metro. Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden på niveauet Guld. I kraft af beliggenhed, tilgængelighed, kvalitet og bæredygtighedscertificering forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, så vi sikrer vores medlemmer et godt afkast,” siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv – butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder fra 50 m2 til 200 m2 og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 m2, erhverv 500 m2, boligkælder 5.000 m2 og parkeringskælder 33.000 m2.

Over for Kronløbsøen på Fortkaj vil Jönsson Entreprise i andet halvår 2019 gå i gang med at opføre ca. 7.900 m2 boligbebyggelse med 81 ejerlejligheder for PensionDanmark, By & Havn og Nordkranen. Via ejendommen etableres adgangsramper til det underjordiske parkeringsanlæg.


Fakta
Areal: Ø på 9.200 m2, 24.500 m2 boliger og 500 m2 erhverv
Boliger: 233 ejerlejligheder
Parkeringskælder: 1.100 biler i 33.000 m2 p-kælder i 4 niveauer
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE
Landskabsarkitekt: Tegnestuen Sted
Totalentreprenør: NCC
Ejerforhold: Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S ejes af By & Havn (50 pct.), PensionDanmark (40 pct.) og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab (10 pct).

Visualisering af ejendomme: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, STED og Rambøll