Se alle nyheder

PensionDanmark har valgt totalentreprenør til DFDS’ domicilbyggeri

NCC bliver totalentreprenør, når PensionDanmark opfører nyt bæredygtigt domicil til rederiet DFDS med udsigt fra Marmormolen i København.

Det bliver totalentreprenør NCC, der kommer til at opføre PensionDanmarks byggeri af et nyt domicil til rederiet DFDS på Marmormolen i København.

PensionDanmark har indgået en entrepriseaftale med NCC om byggeriet, der kan huse op til 700 medarbejdere fordelt på ca. 12.500 m2, og som forventeligt bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden Guld. Bygningen ventes klar til indflytning primo 2022.

”NCC har udviklet et godt kendskab til PensionDanmarks tydeligt definerede krav til bæredygtige byggerier. Det betyder attraktive ejendomme, der er fremtidssikret gennem fleksible løsninger og meget høje krav til kvalitet og lave udgifter til vedligeholdelse og energiforbrug. Det betyder, at DFDS kommer til at flytte ind i særdeles attraktive rammer med de bedste forudsætninger for trivsel blandt deres medarbejdere, og at PensionDanmarks medlemmer kan forvente solide afkast fra investeringen i mange år frem,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Domicilejendommen på molen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. PLH-arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude. De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen.

”Vi deler ambitionen om at bidrage til en bæredygtig fremtid med PensionDanmark, som vi allerede har opført flere DGNB-certificerede byggerier for. Det bliver en usædvanlig bygning, der med sit maritime udtryk bygger bro mellem placeringen ved vandet og DFDS’ virke. Vi glæder os til at opføre dette spændende byggeri,” siger NCC Danmarks direktør, Palle Bjerre Rasmussen.

Når DFDS flytter ind sit nye domicil på Marmorvej i Nordhavn i København bliver rederiet nabo til sin egen færgeterminal og FN-byen, som PensionDanmark også er investor i. Arbejdet med at forberede grunden til det nye byggeri er netop gået i gang. I løbet af oktober vil der blive udført en forsøgsserie med pilotering af pæle, og fra 1. november begynder det egentlige entreprisearbejde.

 

Fakta: DFDS’ domicil på Marmormolen
Samlet investering: 293,5 mio. kr.
Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø 
Areal: Kontor ca. 12.500m2 og ca. 1.000m2 kælder med parkering 
Huset er designet til 700 medarbejdere.
Lejer: DFDS
Grundsælger: By & Havn 
Arkitekt: PLH Arkitekter
Bygherre-rådgiver: Sweco
Rådgiver for lejer: NIRAS
Programmering: Gitte Andersen, ISS
Forventet indflytning: Primo 2022
Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld
Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

Visualisering:PLH Arkitekter