Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark valgt som bygherre af ’verdensmester i bæredygtighed’

Chr. Hansen har valgt PensionDanmark som bygherre til en ambitiøs udvidelse af den globale bioscience-virksomheds hovedkontor i Hørsholm.

Chr. Hansen har indgået samarbejde med PensionDanmark om en markant udvidelse af sit hovedkontor og forsknings- og udviklingsfaciliteter i Hørsholm nord for København. Projektet omfatter modernisering og etablering af et innovation campus med laboratorier til yderligere 250 forskere.

”Vi er stolte af, at Chr. Hansen, som er kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed, har valgt os som partner på dette projekt. PensionDanmark har gennem de sidste årtier samlet solid erfaring som bygherre og udvikler af en række større bæredygtige byggeprojekter. Denne erfaring giver os viden og kompetencer til, i tæt samarbejde med vores kunder, at opføre byggeprojekter, der opfylder deres særlige behov, krav og ønsker,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

”Vi er en stærk finansiel partner, og vi har en gensidig interesse i, at kvalitet, tid og økonomi altid overholdes i henhold til kontrakten. Samtidig er det vigtigt for os at vise socialt ansvar og stille krav til alle underleverandører om etisk forsvarlige og bæredygtige materialer, processer og arbejdsforhold. På den måde deler vi værdigrundlag med Chr. Hansen,” fastslår Torben Möger Pedersen.

Finansdirektør i Chr. Hansen, Søren Westh Lonning:

”Hos Chr. Hansen bruger vi kræfterne på det, vi er bedst til, nemlig at udvikle, producere og sælge naturlige ingredienser og mikrobielle løsninger. Vi har en konstruktiv dialog med PensionDanmark og er trygge ved at overlade byggeriet til dem,” understreger han.

”Med denne investering sikrer vi plads til vækst og innovation og gearer os selv til fremtiden, som tegner lovende for en virksomhed, der kan tilbyde naturlige og bæredygtige løsninger på en lang række af verdens vigtigste problemer,” forklarer Søren Westh Lonning.

Formålet med udvidelsen af Chr. Hansens forskningsfaciliteter er at skabe fremtidssikrede rammer for forskning og udvikling og sikre virksomhedens position som foretrukken leverandør af naturlige ingredienser og mikrobielle løsninger til den globale fødevareindustri, kosttilskudsbranchen og landbrugssektoren.

Det første spadestik tages i 2020, og hele byggeriet forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

 

Fakta: Udvidelse af Chr. Hansens hovedkontor

Adresse: Bøge Alle 10-12, 2970 Hørsholm
Areal: ca. 15.000 m2 til udvidelsen (I alt ca. 38.000 m2 inkl. eksisterende bygninger)
Prisoverslag for udvidelse: DKK 412 mio.
Bæredygtighedscertificering: DGNB
Bygherre: PensionDanmark
Totalentreprenør: Per Aarsleff A/S
Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Første spadestik: 2020
Forventet færdiggørelse: Slutningen af 2022. 

Foto: Visualisering af Vilhelm Lauritzen Arkitekter