Se alle nyheder

Gravide medlemmer har fuld adgang til sundhedsydelser hos PensionDanmark

PensionDanmarks medlemmer har fuld adgang til ydelser i deres sundhedsordning uanset, om skaden skyldes graviditet eller ej. Medlemmerne er derfor ikke berørt af en problematik vedrørende gravides rettigheder i forbindelse med sundhedsforsikringer, som danske medier omtaler.

Det har ingen betydning for medlemmernes adgang til ydelser fra PensionDanmarks sundhedsordning, om en skade skyldes graviditet. PensionDanmarks medlemmer er således ikke berørt af den problematik, som i disse uger omtales i danske medier, hvor gravide kvinder har fået afslag på dækning af forskellige behandlinger hos andre forsikringsselskaber med den begrundelse, at skaden skyldes graviditet.

”PensionDanmark har aldrig screenet medlemmer ud fra køn eller sundhedsoplysninger, og vi har ikke særlige forsikringsbetingelser for gravide. Derfor har vores medlemmer fuld adgang til ydelser fra deres sundhedsordning, hvis de får behov for behandling som følge af graviditet,” siger Flemming Tovdal Schmidt, kundedirektør i PensionDanmark.

Et bærende princip i PensionDanmarks sundhedsordning er, at kunderne selv kan bestille tid til behandling via en online bookingplatform uden skulle indhente forudgående accept hos PensionDanmark, og dette gælder selvfølgelig også for gravide.