Se alle nyheder

Grundstenen er lagt til DFDS’ nye perle på Marmormolen

Overborgmester Frank Jensen var med til at fejre grundstensnedlæggelsen til PensionDanmarks byggeri af nyt og bæredygtigt domicil til DFDS på Marmormolen i København. Rederiet flytter efter planen ind om to år.

Et signifikant nyt kendetegn er ved at tage form efter, der tirsdag blev afholdt grundstensnedlæggelse for PensionDannmarks byggeri af DFDS’ nye domicil på Marmormolen i København.

”DFDS’ nye domicil bliver et nyt arkitektonisk og bæredygtigt adelsmærke for området. Det bliver et gennemtænkt kvalitetsbyggeri, der også yder de bedst tænkelige rammer for medarbejderne hos en solid lejer som DFDS og dermed bidrager til at være en langsigtet investering til gavn for både klimaet og vores medlemmers afkast,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Den kommende lejer fra DFDS bliver efter indflytning i 2022 nabo til sin egen færgeterminal og får FN-byen som nabo. Molen, der historisk har huset den Ankerske Marmorforretning og senere kulimportindustri, bliver hjemstavn for et klimavenligt byggeri med særligt fokus på sundhed og trivsel hos DFDS’ medarbejdere.

”Vi glæder os til at få et hovedkontor, der er designet til at skabe optimale rammer for 700 medarbejdere fra 40 lande, og hvor såvel erfarne som unge og kommende generationer af medarbejdere kan trives og få inspiration til samarbejde, innovation og udvikling,” siger Torben Carlsen, CEO, DFDS.

PLH arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets opbygning både inde og ude.

”Bygningen skal levendegøre DFDS’ kultur - både visuelt og funktionelt. Derfor har vi arbejdet med tre vigtige pejlemærker for husets arkitektur: Bæredygtighed, et innovativt arbejdsmiljø og et domicil med identitet. Vi har skabt et holistisk bæredygtigt hus med mange medarbejdertilbud, der understøtter trivsel, innovation og fleksibilitet - hånd i hånd med et lavt energiforbrug og certificerede materialer,” siger Søren Mølbak, arkitekt og partner hos PLH Arkitekter.

Totalentreprenør NCC udtrykker stolthed over at opføre et domicil, der med en forventet bæredygtighedscertificering til DGNB Guld flugter godt med selskabets værdier for blandt andet særligt høje miljøkrav og gode forhold for medarbejdere på byggepladsen.

”Vi er rigtig glade for at bygge for PensionDanmark, som er en bygherre, vi har mange fælles værdier med. Her tænker jeg især på vores fælles ønske om at bidrage til at passe på miljøet med en bæredygtig byggeplads og ved at opføre en bygning, der lever op til kravene om et bæredygtigt byggeri, som i dette tilfælde kan certificeres til DGNB-guld,” siger NCC Danmarks direktør, Palle Bjerre Rasmussen.

Ejendommen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser med udsigt over vandet i Nordhavnen.

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, telefon 2019 9238
Vice President Communications Gert Jacobsen, DFDS, telefon 2440 0043
Pressechef Carl Johan Corneliussen, NCC Danmark, telefon 2615 2127
Direktør og partner, PLH Arkitekter, Søren Mølbak, telefon 2720 0591

Fakta: PensionDanmarks byggeri af DFDS’ domicil på Marmormolen

Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø.
Totalentreprise-kontrakt: 293,5 mio. kr.
Areal: Kontor ca. 12.500m2 og ca. 1.000m2 kælder + parkeringsfaciliteter.
Huset er designet til 700 medarbejdere.
Lejer: DFDS
Totalentreprenør: NCC Danmark
Grundsælger: By & Havn
Arkitekt: PLH Arkitekter
Bygherre-rådgiver: Sweco
Rådgiver for lejer: NIRAS
Programmering: Gitte Andersen, ISS
Forventet indflytning: Primo 2022
Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld
Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

 

Visualisering: PLH Arkitekter

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.