Se alle nyheder

Tryg og PensionDanmark går sammen om ny digital løsning

Tryg Forsikring og PensionDanmark har sammen udviklet en digital løsning, der skal gøre det nemmere for forsikrings- og pensionskunder at booke en behandling hos fysioterapeuten og kiropraktoren. Samtidig skal løsningen lette administrationen for behandlerne.

De opererer begge inden for et af forsikrings- og pensionsbranchens hurtigst voksende områder – sundhed. Hvert år bevilliger de tilsammen over en halv million fysioterapi- og kiropraktorbehandlinger til deres kunder. Og fordi de har en fælles interesse i at optimere kundernes oplevelse i forbindelse med behandlingen, er Tryg Forsikring og PensionDanmark nu gået sammen om at stifte selskabet Behandlerbooking P/S.

Det skal gøre det nemmere for Trygs og PensionDanmarks kunder at booke en behandling hos fysioterapeuten og kiropraktoren. Kunden får nemlig en meget mere direkte vej til sin behandling, der ligger blot få klik væk i en ny onlineportal.

”Vi har skåret netværksleverandøren fra, så der ikke længere er noget mellemled mellem os og behandleren. Kunden behøver altså fremover ikke at ringe for at få henvist en behandler i sit lokalområde og kontakte behandleren for at få en tid, men kan på egen hånd – og på alle tider af døgnet – gå ind og booke en ledig tid online hos en selvvalgt behandler blandt en lang række klinikker i vores netværk. Det gør det både nemmere, hurtigere og mere fleksibelt for kunden,” udtaler Jytte V. Adelmark, direktør for Vækstcenter Sundhed i Tryg.

Behandlerbooking er udviklet i samarbejde med Danmarks største kliniksystemer til fysioterapeuter og kiropraktorer, KirCACS, CompuGroup og Complimenta, som flertallet af landets klinikker og behandlere benytter til booking, journalføring og anden administration. Tryg og PensionDanmark har adgang til klinikker, der anvender kliniksystemerne og samtidigt tilmelder sig behandlerbooking for forsikrings- og pensionsselskabets kunder.

”Vi oplever en overvældende interesse fra klinikkerne og stor opbakning fra både fysioterapeut- og kiropraktorforeningen, fordi løsningen ikke bare gør det lettere for kunderne, men også langt mere smidigt for klinikkerne. Behandlerbooking kommunikerer direkte med kliniksystemerne, så de tilknyttede klinikker kun skal arbejde i ét system. Derudover forenkler løsningen de administrative processer hos klinikkerne,” forklarer Flemming Tovdal Schmidt, direktør hos PensionDanmark.

Blandt andet oprettes betalingsgarantien direkte i kliniksystemet, og klinikkerne har mulighed for at fakturere løbende for hver enkelt behandling i stedet for at skulle vente indtil, hele behandlingsforløbet er afsluttet.

”Det sikrer klinikkerne en sund pengestrøm og giver os et meget præcist billede af vores udgifter. Løsningen giver os i det hele taget informationer på et helt andet niveau end tidligere, og det kan vi bruge til at optimere behandlingen, forebygge skader og udvikle nye produkter. Samtidig er det en vigtig del i Trygs mål om øget digitalisering,” supplerer Jytte V. Adelmark.

Selvom Behandlerbooking P/S stadig er i opstartsfasen, er flere hundrede klinikker allerede tilmeldt, og det nystiftede selskab forventer, at det samlede antal klinikker på systemet vil nå cirka 700 ved årets udgang.

”Vi tror, at det her kan blive rigtig stort. Fordelene er mange for såvel kunder og klinikker som udbydere af sundhedsforsikringer, og vi håber, at vi på sigt også kan vække interessen for vores system hos andre aktører,” slutter Flemming Tovdal Schmidt fra PensionDanmark.

Pressekontakt
For yderligere information, kontakt venligst:

Ulrikke Ekelund, kommunikationsdirektør i PensionDanmark
Mobil: 2019 9238 – E-mail: uek@pension.dk

Susanne Lindhage, pressechef Tryg Danmark
Mobil: 41 86 28 80 – E-mail: susanne.lindhage@tryg.dk