Se alle nyheder

PensionDanmark får påtale for tidligere vilkår i Hurtig Diagnose

Finanstilsynet giver PensionDanmark påtale for i perioden fra 1. januar 2010 til 31. december 2014 at have forsikringsvilkår i produktet ”Hurtig Diagnose”, der undtog for dækning i forbindelse med graviditet eller fødsel. De kritiserede betingelser er udtryk for en klar fejl fra PensionDanmarks side, og derfor accepteres påtalen.

Vilkårene blev fjernet ved indgangen til 2015, inden Hurtig Diagnose blev inkluderet i PensionDanmarks sundhedsordning. Graviditet har således aldrig optrådt i vilkårene for PensionDanmarks sundhedsordning, der blev etableret i 2005.

PensionDanmark vil individuelt orientere både nuværende og tidligere, kvindelige medlemmer med relevant alder og med produktet Hurtig Diagnose i den pågældende periode om, at de tidligere har været omfattet af vilkår vedrørende graviditet, der har været i strid med reglerne. Det sker med henblik på at afdække, om de fejlagtige vilkår har forhindret dem i at benytte produktet.

Der er ikke hidtil af PensionDanmark eller Finanstilsynet identificeret eksempler på, at gravide medlemmer i PensionDanmark har fået afslag på at benytte Hurtig Diagnose på baggrund af fejlen i vilkårene.

Fejlen er særligt beklagelig, fordi det fra starten har været et gennemgående princip for hele PensionDanmark og sundhedsordningen, at medlemmer ikke forskelsbehandles ud fra alder, køn eller sygdomshistorik.

Gravide er under de gældende betingelser dækket på akkurat samme vilkår som øvrige medlemmer i PensionDanmark. Der skelnes fortsat ikke på nogen måde til graviditet ved optagelsen i PensionDanmark eller ved graviditet undervejs i medlemskabet, og PensionDanmark vil på det stærkeste opfordre gravide medlemmer til at benytte mulighederne i sundhedsordningen, herunder fri adgang til blandt andet fysioterapi og kiropraktik.

Man kan læse påtalen på Finanstilsynets hjemmeside.