Se alle nyheder

PensionDanmark køber Company House i Aarhus af NCC

Med købet ejer PensionDanmark i alt seks ejendomme, der er bygget efter NCC’s Company House-koncept.

PensionDanmark køber erhvervsejendommen Frederiks Plads II af NCC for ca. 600 mio. kr. Den omfatter ca. 15.000 m2 kontorer, er tegnet af C.F. Møller Arkitekter og udviklet efter NCC Property Developments Company House-koncept.

”Med købet af det nye Company House i Aarhus har vi sikret os en velbeliggende ejendom med stærke lejere. Konceptet med fleksible og bæredygtige kontorarealer er meget efterspurgt blandt lejerne, og med købet ejer PensionDanmark nu i alt seks Company Houses," fortæller direktør Marius Møller, PensionDanmark.

Ejendommen er under opførelse og ventes færdiggjort i slutningen af 2021. Nordea og KPMG har allerede lejet sig ind i det nye Company House, og indflytningen ventes at begynde i december 2021.

Lejerne kan se frem til at arbejde i et topmoderne kontormiljø med sundt indeklima, lavt energiforbrug og en række fælles faciliteter som kantine og mødecenter.

”Med dette salg sætter vi punktum for NCC Property Developments udvikling af Frederiks Plads, der har ændret sig fra et erhvervsområde til en attraktiv bydel. Vi ser det som en blåstempling af Frederiks Plads, at PensionDanmark har valgt at investere i denne sidste fase og dermed bliver ejer af den samlede kontordel af Frederiks Plads,” siger adm. direktør Ole Faurby fra NCC Property Development.

Frederiks Plads ligger centralt i Aarhus med en placering imellem Midtbyen, Frederiksbjerg og Sydhavnen. Det er en lille ny bydel med en kombination af boliger, kontorer og butikker samlet rundt om et lyst byrum med træer og grønne arealer.

NCC har udviklet i bydelen siden 2014, og Fredriks Plads II er den sidste kontordel, der sælges. Samlet er der på Frederiks Plads opført tre tårne med lejligheder og ca. 20.000 kvadratmeter kontorareal.

Hele Frederiks Plads, hvor beboerne allerede er flyttet ind i lejlighederne, er udviklet som et samlet hele, så det passer ind i Midtbyens øvrige byliv.

Et samlet hele med høje miljøkrav

Den handlede ejendom bæredygtighedscertificeres efter det internationale DGNB-system, og målet er kategorien Guld. Det betyder, at ejendommen lever op til høje krav for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed - og lejerne kan spare penge på energiforbruget og samtidig have et godt indeklima til gavn for trivslen. Helt i tråd med PensionDanmarks og NCC’s ønske om at leve op til FN’s Verdensmål.

I ejendommens øverste etager fra 8-12 etage er der fortsat ledige lejemål, som NCC forventer at udleje over den kommende periode. De ledige lejemål er i størrelsesordenen 700-3.500 m2.

Foruden den nyerhvervede ejendom ejer PensionDanmark yderligere et Company House på Frederiks Plads og to i Aarhus-bydelen Skejby. PensionDanmark ejer ligeledes Company Houses i Gladsaxe og Vallensbæk.

Fakta om Frederiks Plads Company House II

Adresse: Frederiks Plads 951A, 8000 Aarhus C
Pris: 610 mio. kr.
Areal: ca. 17.000 m2
Sælger: NCC Property Development A/S
Lejere: Nordea og KPMG
Overtagelse: 22.01.2021