Se alle nyheder

Hårdtarbejdende danskere passer bedre på helbredet

De 425.000 medlemmer af PensionDanmarks sundhedsordning går til over 40 procent flere behandlinger, end de gjorde i 2017.

Håndværkeren og rengøringsassistenten er blevet væsentligt bedre til at søge hjælp hos en fysioterapeut eller kiropraktor, når kroppen siger fra. I 2021 modtog de 425.000 medlemmer, der er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning, 411.000 behandlinger. Det udgør en stigning på 42 procent i forhold til 2017.

”Udviklingen vidner om et stigende fokus på at holde sig sund, rask og funktionsdygtig, og det er en vigtig forudsætning for at få et langt og godt arbejdsliv,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it i PensionDanmark.

Det er især muligheden for at booke behandling direkte hos en fysioterapeut eller kiropraktor uden at skulle forbi lægen og skaffe en henvisning eller selv at skulle betale for behandlingen, som PensionDanmarks medlemmer benytter. Medlemmerne har ofte en hverdag, der stiller krav til fysikken, da de typisk er håndværkere, ansatte i mejeri, gartneri og transport- og lagerbranchen samt medarbejdere inden for servicefag som rengøring, hotel og restauration.

”Uanset hvad man er beskæftiget med, kan det i værste fald true arbejdsevnen på sigt, hvis man ikke kan bevæge sig uden smerter og gener. Men har man fysisk krævende arbejde, understreger det vigtigheden af at søge hjælp, inden smerterne udvikler sig til noget mere alvorligt,” påpeger Flemming Tovdal Schmidt.

Han håber, at endnu flere vil benytte mulighederne i sundhedsordningen fremadrettet.

”Der er store økonomiske og menneskelige omkostninger forbundet med en langtidssygemelding for både den enkelte medarbejder, arbejdsgiveren og samfundet. Derfor vil vi gerne opfordre alle medlemmer til at søge rettidig hjælp,” siger Flemming Tovdal Schmidt.

Fakta

• Medlemmerne af PensionDanmarks sundhedsordning modtog i 2021 411.129 behandlinger gennem ordningen. Behandlingerne var fordelt på 52.863 personer.

• Antallet af behandlinger afspejler en stigning på 42 procent siden 2017. I samme periode er andelen af medlemmer, der får behandling gennem ordningen steget fra 9,7 til 12,4 procent.

• Størstedelen af behandlingerne i 2021, 59 procent, blev foretaget af fysioterapeuter, mens 40 procent foregik hos en kiropraktor. I to tredjedele af behandlingerne blev ryggen angivet som årsag, mens arme og ben var årsag til henholdsvis 17 og 12 procent af behandlingerne.

• Sundhedsordningen omfatter desuden gratis adgang til videokonsultationer hos læge og psykolog samt hjælp til hurtig udredning.