Se alle nyheder

Rejsegilde for de to første boligkarréer på Søndre Kyst

Fra forurenet industrihavn til rejsegilde på guld-certificerede boliger: PensionDanmark når ny milepæl i udviklingen af det kommende boligområde, Søndre Kyst, i Køge. Her er netop afholdt rejsegilde for de to første boligkarréer, Postillionen og Hvide Falk.

Hvis man spoler tiden blot 5 år tilbage, var Søndre Kyst en forurenet industrihavn. Men nu vokser et nyt og mangfoldigt boligkvarter frem på Søndre Kyst på Køges havn. PensionDanmark købte grunden af Køge Kommune og Køge Kyst P/S i 2019, og nu står skelettet til de to første boligkarréer færdigt.

”Vi er stolte over at holde rejsegilde for de to første boligkarréer på Søndre Kyst, hvor vi skaber et mangfoldigt og moderne byområde, der kommer både kommende beboere og Køges borgere til gavn. Vi investerer i udviklingen af nye, levende byområder, der bidrager med et godt afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger. Derfor er Søndre Kyst en attraktiv investering for PensionDanmark, siger Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark.

Til fejringen af rejsegildet var der taler fra Køges borgmester Marie Stærke, Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark, Claus Smed Søndergaard, partner i AART og Troels Aggersbo, adm. direktør, Enemærke & Petersen A/S.

Et unikt fokus på at bygge fællesskaber
Søndre Kyst kommer til at bestå af i alt 529 boliger inkl. Skibet, som allerede er opført. Alle karréer bliver DGNB-guld-certificerede. Det betyder, at boligerne lever op til en række høje standarder inden for økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed.

Søndre Kyst får derudover nogle helt særlige rammer for fællesskabet. Mere end 1.300 kvadratmeter fællesfaciliteter skal skabe gode inde- og udemiljøer og indbyde til nærhed med familie, venner og naboer. Der kommer blandt andet kontorfællesskab, padelbane, gæsteværelser og Hverdagshuset – hvor man kan samles om fællesspisning, brætspil eller filmaften.

Hele Søndre Kyst står forventeligt færdigt i løbet af 2026.