Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark tilslutter sig The Investor Agenda

PensionDanmark går sammen med en lang række internationale investorer for at bidrage til at realisere de globale mål i Paris Aftalen.

PensionDanmark har tilsluttet sig The Investor Agenda, der etableret for at hjælpe det globale investormiljø med accelerere og opskalere beslutninger, der bidrager til at realisere de globale mål i Paris Aftalen.

The Investor Agenda har sammen med FN’s Framework Convention on Climate Change sat 2020 som vendepunktet for klimaforandring, og The Investor Agenda vil vejlede globale investorer om, hvordan de kan få inspiration af andre og bidrage til at holde den globale temperaturstigning under to grader Celsius.

”PensionDanmark har i en årrække været en frontløber på investeringer i vedvarende energi. Siden 2008 har vi investeret over 20 mia. kr. i vind, biomasse og solceller – det er konkrete bidrag til klimaudfordringerne og det fortæller vi gerne om, så vores investorkollegaer kan blive inspireret. Senest har vi investeret i de første havmølleparker i USA og Taiwan,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark og fortsætter:

”Vi valgte tidligere i år at støtte det nye rapporteringsværktøj Task Force on Climate-Related Financial Disclosures, da det giver god mening at tænke klima ind i vores investeringsbeslutninger. Det gælder fx vores ejendomme, hvor klimasikring og energieffektivitet er en del af vores krav som bygherre.”

PensionDanmark deltager også i Climate Action 100+, som er en investorsammenslutning, der går i dialog med verdens 100 største CO2-udledere på selskabsfronten om hvordan de kan bidrage til den grønne omstilling.

The Investor Agenda fokuserer på fire indsatsområder:

  • De konkrete investeringer
  • Aktivt ejerskab over for virksomhederne med henblik på at reducere udledning af drivhusgasser
  • Åbenhad om investeringer på linje med anbefalingerne fra Task Force on Climaterelated Financial Disclosures (TCFD)
  • Anbefaling om politisk opbakning til at understøtte langsigtede bæredygtige investeringer.

Næsten 400 globale investorer med 32 billioner dollars under forvaltning har meldt sig til The Investor Agenda.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.