Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark opfører nyt domicil til DFDS

På Marmormolen i København tæt på Nordhavn station har PensionDanmark købt en grund af By & Havn og opfører et nyt domicil til rederiet DFDS.

DFDS flytter i nyt domicil på Marmorvej i Nordhavn i København og bliver nabo til sin egen færgeterminal, DFDS Færgeterminalen, og FN-byen, som PensionDanmark også er investor i.

PensionDanmark er bygherre på projektet, køber grunden ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej af By & Havn og opfører DFDS nye domicilejendom på ca. 12.500 m2, der bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden i kategorien Guld. Bygningen ventes klar til indflytning ved udgangen af 2021.

”Vi ser frem til at investere i opførelsen af endnu en attraktiv ejendom, der vil skabe gode rammer for DFDS udvikling mange år frem. Med en lejer i denne kaliber med meget høje krav til miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energibesparelser har vi sikret vores medlemmer gode, stabile afkast i en årrække,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

”DFDS er vokset meget, og har behov for at kunne samle hovedkontorsmedarbejderne på én adresse. Samtidig ser vi frem til at kunne flytte ind i et helt nyt hovedkontor, der giver de bedst mulige rammer for en god og inspirerende arbejdsdag og med sine mange faciliteter gør det let at kombinere arbejdsdagen med sport og bevægelse. De særdeles attraktive fysiske rammer vil også være en stor fordel ved rekruttering af nye medarbejdere,” siger CEO Torben Carlsen, DFDS.

”Vi er glade for at PensionDanmark vil opføre DFDS' nye domicilejendom på Marmormolen i Nordhavn. Det viser, at bæredygtighedscertificeringen er kommet for at blive, når pensionskasser er med til at investere penge på lang sigt i gode og klimavenlige byggerier,” siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Domicilejendommen bliver et fleksibelt, bæredygtigt byggeri med et godt indeklima, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder. Faciliteterne kommer til at omfatte kontorer, auditorium/multirum, kantine, mødelokaler, omklædning, fitness, parkering og cykelparkering i konstruktion samt cykel på terræn. Herudover etableres der mindre terrasser i hhv. stue, 4. og 5. sal. Der er knyttet en yderligere byggeret til grunden.


Fakta
Areal: Kontor ca. 12.500m2 og kælder ca. 1.000m2 kælder. Herudover etableres bil- og cykelparkering i konstruktion.
Huset er designet til 700 medarbejdere.
Lejer: DFDS
Grundsælger: By & Havn
Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø,
Arkitekt: PLH Arkitekter
Forventet indflytning ultimo 2021
Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld.
Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse

Visualisering: PLH Arkitekter


Yderligere information
Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf.: 2019 9238.
Kommunikationschef, Kristian Wederkinck Olesen, By & Havn, tlf.: 3053 5004
Kommunikationsdirektør, Gert Jakobsen, DFDS, tlf.: 2440 0043