Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark vinder Building Awards’ Miljøpris

Ved Building Awards 2019 torsdag aften blev PensionDanmark tildelt årets miljøpris for sit Bæredygtighedsprogram Version 3.

PensionDanmark er blevet hædret med Miljøprisen ved Byggeriets Dagblad Licitationens årlige Building Awards. Miljøprisen gives til en virksomhed, som på en særlig måde har formået at indtænke hensynet til miljøet eller naturen i løsningen og fremstår som særligt bæredygtig.

Juryen skriver i begrundelsen, at "PensionDanmark har været ”first movers” inden for mange bæredygtige tiltag. Vinderen går forrest ud over de lovmæssige rammer ved at understøtte en bæredygtig udvikling og sætter derved nye rammer for fremtidens byggeri og viser vejen for andre investorer."

PensionDanmark udarbejdede i 2017 en nyskabende og unik Boligplatform, der står på 3 ben: Værdiprogram, Bæredygtighedsprogram og Byggeprogram. Bæredygtighedsprogrammet blev i maj 2019 lanceret i en ”Version 3”, så programmet nu både favner certificering af boliger og kontorer samt hele byområder. Et eksempel er bydelen Trælasten i Aarhus, der fra 2020 skal udvikles som en bæredygtig bydel med omfattende genanvendelse af de eksisterende byggematerialer på grunden.

”Vi er meget stolte over at modtage denne anerkendelse. Bæredygtighed er et centralt strategisk omdrejningspunkt for PensionDanmarks ejendomsinvesteringer, hvor vi har fokus på cirkulær økonomi og cirkulær ressourceøkonomi. Vi stiller krav om, at eksisterende bygninger og arealer screenes tidligt i processen for at få kortlagt, om det giver mening ud fra både miljø og økonomi at bruge eksisterende bygninger enten som bygninger eller som materialer til vores projekt,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark, og fortsætter:

”For Trælasten og for vores øvrige byggerier sigter vi på en DGNB-certificering i kategorien Guld, der er ensbetydende med boliger med sundt indeklima, bæredygtige materialer, lave vedligeholdelsesomkostninger, lavt energiforbrug og gode udearealer. Det giver gode forhold til gavn for beboerne samtidig med, at ejendommens meget lave klimaaftryk bidrager til realiseringen af FN’s Verdensmål.”

PensionDanmark var i finalen sammen med bofællesskabet ECO Village og Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet.