Se alle nyheder

Erfaren duo skal stå i spidsen for ny bydel med 10.000 arbejdspladser

Udviklingen af en et nyt by- og erhvervsområde med omkring 10.000 arbejdspladser og 2.000 boliger i Ballerup Kommune skal realiseres med forhenværende kommunaldirektør Bo Rasmussen som bestyrelsesformand og Tim E. Halvorsen som projektdirektør.

Ballerup Kommune og Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, har oprettet Kildedal P/S. Arealudviklingsselskabet skal i de kommende år udvikle et opsigtsvækkende by- og erhvervsområde på grænsen mellem land og by med omkring 10.000 arbejdspladser og 2.000 bæredygtige boliger. Der er nu udpeget en bestyrelsesformand samt ansat en projektdirektør til at stå i spidsen for det store strategiske projekt.

Forhenværende kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune, Bo Rasmussen, bliver bestyrelsesformand, og Tim E. Halvorsen er ansat som projektdirektør i Kildedal Partnerselskab (P/S).

”Vi ser frem til samarbejdet med Bo Rasmussen og Tim E. Halvorsen for at realisere de store perspektiver, der findes i Kildedal. De meget høje ambitioner for bæredygtig og innovativ udvikling af Kildedal med fokus på social bæredygtighed, innovation og vækst i life science-virksomheder passer rigtig godt ind i PensionDanmarks strategi for udvikling af byområder, så de forenes med gode afkast til vores medlemmer,” siger direktør for ejendomme i PensionDanmark, Marius Møller.

Kildedal består i dag fortrinsvis af marker omgivet af få men velkendte virksomheder som Novo Nordisk og Oticon. Men i de kommende år vil et unikt og visionært by- og erhvervsområde efter planen skyde frem. En del af visionen for Kildedal er også at oprette et innovationsdistrikt, der kan tiltrække de mest innovative og nyskabende virksomheder inden for blandt andet life science. Byggeriet struktureres, så virksomhederne og deres medarbejdere i fællesskab kan sikre den fortsatte udvikling af fremtidens sundhedsløsninger inden for BioTech, MedTech og AI.

Kompetent ledelse i front
Bestyrelsesformand Bo Rasmussen kommer med 40 års erfaring fra den offentlige sektor, og han har som forhenværende kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune været med til at sætte en ambitiøs, målrettet og visionær dagsorden for bæredygtighed og har også værdifuld erfaring i at arbejde med store og komplekse byudviklingsprojekter - herunder Hovedstadens Letbane.

Bo Rasmussen (tv) og Tim E. Halvorsen (th) bliver centrale skikkelser i udviklingen af Kildedal

Billedtekst: Bo Rasmussen (tv) og Tim E. Halvorsen bliver centrale skikkelser i udviklingen af Kildedal.

Den nye projektdirektør Tim E. Halvorsen kommer til Kildedal P/S med relevant direktør-erfaring fra de store byudviklingsprojekter Kanalbyen i Fredericia og Naturbydelen i Ringkøbing. I begge projekter har Tim E. Halvorsen stået i spidsen og haft berøring med alle led af udviklingen og har desuden opnået stærk indsigt i politisk styring og håndtering af privat/offentligt samarbejde.

Tim E. Halvorsen har tidligere været kommunaldirektør i Lyngby-Taarbæk Kommune. Her var han med til at starte den visionære strategiske satsning Science City Lyngby.Tim E. Halvorsen tiltræder som projektdirektør i Kildedal P/S den 1. januar 2022.

Fakta om Kildedal

• Kildedal er et nyt stort by– og erhvervsområde på i alt 44 ha
• Der vil kunne opføres i alt ca. 350.000 m2 etageareal
• Forventning om ca. 10.000 nye arbejdspladser
• Der planlægges for op til 2.000 nye boliger med rækkehuse, byhuse og etageboliger
• Der planlægges for et stationscentrum med caféer og detailhandel samt for offentlige institutioner og fritidstilbud
• Et højklasset erhvervsområde med tyngdepunktet inden for life science- og tech-virksomheder

Fakta: Den samlede bestyrelse i Kildedal P/S

Bo Rasmussen, forhenværende kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune (formand)
Jesper Würtzen, borgmester i Ballerup Kommune
Kåre Harder Olesen, 2. viceborgmester i Ballerup Kommune
Marius Møller, direktør for ejendomme, PensionDanmark
Kim Bøgvad Larsen, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark