Se alle nyheder

Flere danskere bør tjekke deres forsikringer

Der er flere gode grunde til at tjekke, om familien er sikret økonomisk, hvis uheldet er ude. Men i en undersøgelse, som Epinion har foretaget for PensionDanmark, svarer 60 procent, at de er i tvivl om eller slet ikke kender til forsikringerne i deres pensionsordning.

Forsikringer i pensionsordningen kan være afgørende for at sikre familien økonomisk tryghed, hvis mor eller far bliver ramt af alvorlig sygdom eller uheld.
Men i en rundspørge foretaget af Epinion for PensionDanmark blandt 1.077 repræsentativt udvalgt danskere med pensionsordning svarer 60 procent, at de enten er i tvivl om eller slet ikke har kendskab til forsikringerne i deres pensionsordning.

”Det er vigtigt, at man husker at tjekke, om man har den rigtige dækning, så kritisk sygdom, tab af erhvervsevne eller dødsfald ikke efterlader familien i unødige økonomiske problemer midt i en i forvejen svær situation,” siger Flemming Tovdal Schmidt, der er direktør for kunder og kundeservice i PensionDanmark.

Unødig dobbeltdækning kan udhule opsparingen
Der er stor forskel på, hvordan man bør være dækket, når man er enlig i lejelejlighed, når man stifter familie i egen bolig, eller når børnene igen flytter hjemmefra.
Et tjek af forsikringer kan derfor også være afgørende for at sikre, at man ikke utilsigtet betaler for dækning, man ikke har behov for. Omkostningerne til forsikringer trækkes fra den opsparing, der i stedet kunne forrentes og gå til en økonomisk tryg alderdom.

”Vi opfordrer alle til nøgternt at gøre op, hvor meget de efterladte og pårørende bør begunstiges, og hvor meget man som privatperson gerne selv vil have at leve for, når man engang bliver pensionist. Og hvis man er i tvivl, er vi klar til at rådgive,” siger Flemming Tovdal Schmidt.

55 procent svarer, at de ikke har undersøgt deres forsikringsdækninger i pensionsordningen inden for det seneste år. Men for halvdelen af de ca. 45 procent, der har undersøgt, om de var forsikret for eksempel dødsfald hos både forsikringsselskab og via pensionsordningen, viste det sig at være tilfældet.

”PensionDanmark har som medlemsejet arbejdsmarkedspensionsselskab ingen interesse i, at medlemmerne har unødige omkostninger til administration eller irrelevant dobbeltdækning, som koster dem penge, der i stedet kunne være sparet op til pension. Derfor har det også været vigtigt for os at gøre det nemt og smidigt for medlemmerne at justere deres forsikringer til den rette dækning via selvbetjening på app og hjemmeside,” forklarer Flemming Tovdal Schmidt.

Fakta: Danskernes kendskab til forsikringer i deres pensionsordning

Tabel 1:
En pensionsordning kan indeholde forsikringer ved eksempelvis død, kritisk sygdom eller tab af erhvervsevne. Ved du hvilke forsikringer, du har i din pensionsordning?
(1.077 respondenter - maksimal statistisk usikkerhed plus/minus 2.9 procentpoint)
Svar Procentandel
Jeg kender alle forsikringerne i min pensionsordning 40,2%
Jeg kender nogle af forsikringerne i min pensionsordning, men er i tvivl om andre 26,2%
Jeg ved, jeg har forsikringer i min pensionsordning, men jeg ved ikke hvilke 12,1%
Jeg ved ikke, om jeg har forsikringer i min pensionsordning 21,5%
Total 100%

 

Tabel 2: 
Har du inden for det seneste år undersøgt, om du har den ønskede dækning på dine forsikringer i din pensionsordning?
(1.077 respondenter. Maksimal statistisk usikkerhed plus/minus 2.9 procentpoint)
Svar Procentandel
Ja, og jeg havde den ønskede dækning 34%
Ja, og jeg havde behov for at justere til en større dækning 4,3%
Ja, og jeg havde ikke behov for så høj dækning og kunne justere ned 2,1%
Nej, det har jeg ikke undersøgt 59,6%
Total 100%

 

Tabel 3:
Har du undersøgt, om du har forsikringsdækninger i din pensionsordning, som du også har andre steder gennem eksempelvis din bank eller dit forsikringsselskab?
(1.077 respondenter - Maksimal statistisk usikkerhed plus/minus 3.0 procentpoint)
Svar Procentandel
Ja, og det havde jeg 22%
Ja, og det havde jeg ikke 23,1%
Nej, det har jeg ikke undersøgt 54,9%
Total 100%