Se alle nyheder

NCC afleverer Frederiks Plads Company House II i Aarhus

Det 12-etager høje kontordomicil overleveres nu til PensionDanmark, som har købt ejendommen for ca. 600 mio. kr. Ejendommen bæredygtighedscertificeres efter det internationale DGNB-system, i kategorien ’Guld’.

Ejendommen er tegnet af C.F. Møller Architects og udviklet efter NCC Property Developments Company House-koncept, som betyder et sundt indeklima, lavt energiforbrug og en række fælles faciliteter som kantine og mødecenter.

De færdige bygninger er nu klar til at huse Nordea og KPMG, som har lejet sig ind hos ejendommens ejer, PensionDanmark.

- Vi er glade for, at vi nu har endnu et moderne og bæredygtigt Company House i drift. NCC er virkelig lykkedes med at skabe et moderne og holdbart koncept, der på en god beliggenhed som Frederiks Plads er meget eftertragtet hos solide og stabile lejere, konstaterer Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark.

Ejendommen ligger i det nye byområde Frederiks Plads, hvor beboerne allerede er flyttet ind i lejlighederne, og som er udviklet som et samlet hele, der passer ind i Midtbyens øvrige byliv.

Med afleveringen af Frederiks Plads II sættes der nu punktum for NCC Property Developments udvikling af Frederiks Plads, og Frank Skov Jensen, Projektdirektør i NCC Property Development, er tilfreds med resultatet og en byggeproces, der er forløbet næsten problemfrit:

- Alle har gjort en flot indsats, og vi er kommet godt i mål. Vi har bygget igennem selv under coronaperioden, der har besværliggjort materialeleverancerne, men vi har ikke desto mindre holdt tidsplanen. Vi er stolte af resultatet, og ser frem til at de nye lejere kan flytte ind i det topmoderne kontormiljø, siger han.

Frederiks Plads ligger imellem Midtbyen, Frederiksbjerg og Sydhavnen i Aarhus. Det er en lille ny bydel midt i byen med en kombination af boliger, kontorer og butikker samlet rundt om et lyst byrum med træer og grønne arealer.

DGNB-certificeringen betyder, at ejendommen lever op til høje krav for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed - og lejerne kan spare penge på energiforbruget og samtidig have et godt indeklima til gavn for trivslen. Helt i tråd med PensionDanmarks og NCC’s ønske om at leve op til FN’s Verdensmål.