Se alle nyheder

Dedikeret samarbejde har skabt skræddersyet hjem til DFDS

Rederi- og logistikvirksomheden kan nu flytte ind i sit nye hovedsæde, som er skabt gennem et dedikeret og detaljeorienteret samarbejde med PensionDanmark.

Når man tager plads i DFDS’ nye hovedsæde, sætter man sig ikke bare i et behageligt møbel. Man kan meget vel sætte sig i en omdannet masse af plastikaffald fra de farvande, som rederiet- og logistikvirksomhedens færger besejler.

Og møblerne skabt af havskrald er bare et af utallige eksempler på, hvordan et stort engagement fra virksomheden har gjort det muligt for PensionDanmark at skabe et skræddersyet og personligt domicil med gennemtænkte løsninger.

”DFDS har siden projektets start i 2018 investeret utroligt meget tid og energi i samarbejdet om at skabe et unikt hus til deres ansatte. Det har resulteret i en rød tråd af fleksibilitet og bæredygtighed kombineret med nøje udvalgte løsninger, der er gennemtænkt helt ned i de enkelte detaljer med en grundighed, som gør resultatet holdbart,” forklarer Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark, om arbejdet med ejendommen, som nu er klar til overtagelse.

I projektets udviklingsfase blev alle afdelinger i DFDS interviewet om deres behov og ønsker til deres fremtidige arbejdsplads. Siden har virksomhedens store engagement i design- og byggefasen resulteret i et moderne kontorbyggeri med fokus på fleksible og bæredygtige løsninger.

I det nye hovedsæde går DFDS fra enkeltmandskontorer til åbne arealer med frit valg af arbejdsplads. En ændring, der er med til at skabe et moderne, dynamisk og åbent miljø, som stimulerer til mere samarbejde på tværs af organisationen.

Henrik Svane, der er Head of Facility Management i DFDS, siger: ”Vores nye hovedsæde er en bygning, som er bygget til at stå både i dag og i morgen. Med en ambition om at være klimaneutral i 2050 var det afgørende for os, at vores nye byggeri matchede de højeste standarder inden for bæredygtighed. Det handler om miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima og energiforbrug. På taget har vi for eksempel fået installeret solceller, og hele byggeriet er DGNB Guld certificeret.

”Dertil var det vigtigt for os at involvere vores medarbejdere i processen, så vi kunne skabe nogle attraktive rammer med de bedste forudsætninger for trivsel blandt alle. PensionDanmark har været en fantastisk partner, og vi er sammen lykkes med at skabe et unikt, skræddersyet hovedkontor, som giver de bedst mulige ramme for en god og inspirerende arbejdsdag.”

Det nye domicil, der er beliggende på Marmormolen i København ved siden af DFDS’ færgeterminal, huser blandt andet et auditorium med sportsgulv, som kan benyttes til yoga eller boldspil, en zoneinddelt kantine, der også kan benyttes til møder, arbejdspladser og socialt samvær samt hvilerum til medarbejdere, der grundet graviditet, skader eller andre omstændigheder har brug for at restituere i løbet af arbejdsdagen.

Ejendommen er blandt andet opført med brug af kalkmørtel og certificeret træ, mens gulve og tæpper er udvalgt, så de kan genbruges efter fremtidige ombygninger.

Løsningerne er udviklet løbende og realiseret af entreprenøren på byggeriet, NCC.

”Det har været et spændende projekt, hvor alle parter har haft fokus på bæredygtige materialer og løsninger. Vi er stolte af resultatet, for det er et virkelig vellykket hus, både arkitektonisk og i udførelsen,” siger NCC Danmarks direktør Palle Bjerre Rasmussen.

”Vi deler mange værdier med PensionDanmark, og det skaber et godt grundlag for konstruktivt samarbejde, og det har været spændende at arbejde sammen med DFDS, som er både visionær og dedikeret i forhold til at tænke nyt i indretningen af deres nye kontor,” tilføjer han.Fakta: PensionDanmarks byggeri af DFDS’ domicil på Marmormolen
Placering: ’Erhvervsbåndet’ på Marmorvej, 2100 København Ø.
Ejer: PensionDanmark (grund købt fra By & Havn)
Areal: Kontor ca. 12.500m2 og ca. 1.000m2 kælder + parkeringsfaciliteter. Huset er designet til 700 medarbejdere.
Lejer: DFDS
Totalentreprenør: NCC Danmark
Arkitekt: PLH Arkitekter
Bygherre-rådgiver: Sweco
Rådgiver for lejer: NIRAS
Programmering: Gitte Andersen, ISS
Bæredygtighedscertificering: DGNB i kategorien Guld
Energiklasse: BR18 Lavenergiklasse