Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmarks ejendomsstrategi modtager international pris

PensionDanmarks målrettede strategi for bæredygtige og innovative ejendomsinvesteringer i blandt andet livsstilsboliger til studerende og segmentet over 50 år modtog international anerkendelse, da der blev uddelt IPE Real Estate Global Awards 2018 i Milano. 

PensionDanmarks strategiske dedikation til samfundsansvar og bæredygtighed i rollen som bygherre og ejendomsinvestor blev anerkendt ved uddelingen af IPE Real Estate Global Awards i Milano tirsdag aften. Her modtog PensionDanmark prisen for bedste Alternatives Strategy. En pris der blev uddelt for første gang.

Prisen gives til den ejendomsinvestor, der bedst har formået at integrere alternative investeringer i niche-markeder som studieboliger og boliger til 50+ segmentet med langsigtede målsætninger for solide afkast og lav risiko. Her har PensionDanmark blandt andet overbevist med nye, bæredygtige koncepter for blandt andet livsstilsboliger til studerende og segmentet 50+.

I juryens begrundelse fremhæves blandt andet, at ”PensionDanmark har en diversificeret alternativ investeringsstrategi for ejendomme med fokus på markedsudviklingen og specialdesignede produkter. PensionDanmark er nyskabende på området."

For PensionDanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, er prisen kun yderligere motivation til at fortsætte arbejdet for at sætte nye standarder for bæredygtig ejendomsinvestering.

”Vi vil fortsat gå forrest, når det gælder investering i og udviklingen af bæredygtige ejendomme. Vi har bevist, at vi tager vores samfundsansvar seriøst og bidrager til synlige resultater til fordel for alt fra klima til lærlingens forhold på byggepladsen. Vi ved, at en klog indsats for bæredygtighed samtidig går hånd i hånd med kvalitet og gode afkast til medlemmerne,” siger Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark har som målsætning, at 20 pct. af formuen på over 230 milliarder kroner skal være investeret i ejendomme og infrastruktur. Investering i bæredygtige ejendomme er det centrale omdrejningspunkt i PensionDanmarks strategi og værdiprogram. Det sker efter en overbevisning om, at samfundsansvar og en holistisk tilgang til kvalitet resulterer i attraktive boliger med tilfredse lejere og ejere. I sidste ende er det et solidt grundlag for gode afkast til medlemmerne over lang tid.

PensionDanmark udviklede i 2017 sit eget bæredygtighedsprogram, der stiller helt specifikke krav til alt fra arbejdsforhold på byggepladsen, social bæredygtighed og valg af miljørigtige løsninger og materialer. Et nyt skridt for at gå forrest i opførelsen af ejendomme med minimal belastning for klima og miljø.

Værdien af PensionDanmarks ejendomsportefølje udgjorde 18,5 milliarder kroner ved udgangen af 2017. PensionDanmark investerer primært i moderne, velbeliggende erhvervsejendomme udlejet på lange lejekontrakter til solide lejere. En væsentlig del af af ejendomsinvesteringerne sker som nyopførelser, hvor mange af PensionDanmarks medlemmer ofte vil være beskæftiget i selve opførelsen.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.