Se alle nyheder

Slagelse Sygehus er nu klar til fødsler, børn og medicinske patienter

OPP-partnerskabet bestående af PensionDanmark, Industriens Pension, PKA, Sampension, MT Højgaard og DEAS har netop afleveret Slagelse Sygehus nye fødeafdeling, børne- og ungeafdeling samt tre etager til medicinske patienter til Region Sjælland.

Et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri har i dag afleveret Slagelse Sygehus’ nye tilbygning på 19.519 kvadratmeter til Region Sjælland. Bygningen, der skal huse hospitalets nye fødeafdeling og sengeafsnit med omkring 180 enestuer, er blevet DGNB-bæredygtighedscertificeret i kategorien Guld.

PensionDanmark ejer sammen med Industriens Pension, PKA og Sampension bygningerne, som Region Sjælland lejer sig ind i for en periode på 20 år. OPP-modellen har sikret, at det var muligt at finansiere byggeriet, og efter de 20 år kan regionen vælge at købe ejendommen.

”Det er meget glædeligt, at patienter og medarbejdere nu kan tage de topmoderne rammer i brug. Regionen nyder godt af, at OPP-teamet har afleveret projektet i høj kvalitet. Samtidig har vores medlemmer udsigt til gode, stabile afkast i en lang årrække,” siger adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen og fortsætter:

”Vi håber, at de gode erfaringer fra Slagelse-projektet og tidligere OPP-sygehuset i Vejle giver anledning til at anvende OPP-modellen i større omfang. Ikke kun til sygehusbyggerier men også til fx universitetsbyggerier, skoler og plejehjem og til trafikal infrastruktur. OPP-modellen sikrer høj kvalitet, der leveres til tiden og til budget. Det er en fornuftig måde at bringe dansk pensionskapital i spil.”

Ud over de finansielle ejere består OPP-teamet af MT Højgaard, der har været totalentreprenører på opførelsen af byggeriet, og i samarbejde med DEAS står de for den udvendige drift og vedligehold i de næste 20 år.

Projektet er skabt i et tæt samarbejde mellem OPP-konsortiet, Slagelse Sygehus og Region Sjælland, der gennem hele processen i fællesskab har besluttet, hvordan bygningerne kunne designes og opføres, så de fremtidige omkostninger til drift og vedligeholdelse bliver så lave som muligt, og forventningerne til byggeriets udtryk og kvalitet blev indfriet.

 

Fakta

Bestiller: Region Sjælland
OPP-konsortium: PensionDanmark, Industriens Pension , PKA og Sampension (ejere og finansiering) samt MT Højgaard og DEAS (udvendig drift og vedligehold). 
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: Arkitema Architects
Rådgivende ingeniør: MOE
Byggeperiode: April 2016-januar 2018

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.