menu arrow mobile
Om os

Igennem de seneste år har PensionDanmark derfor fokuseret på at reducere formueandelen i almindelige obligationer, til fordel for flere investeringer i alternative investeringer, herunder infrastruktur og ejendomme.

Disse typer af alternative investeringer er karakteriseret ved en stabil og mindre konjunkturfølsom indtjening, samt et forventet afkast væsentligt over obligationsrenten. Ultimo 2021 havde PensionDanmark investeret godt 23,2 mia. kr. i direkte og indirekte infrastrukturinvesteringer og godt 31,9 mia. kr. i ejendomme.

Investeringerne foretages af PensionDanmark Alternative Investments, Copenhagen Infrastructure Partner og PensionDanmark ejendomme.

Copenhagen Infrastructure Partners

PensionDanmark tog i 2012 initiativ til at etablere en ny investeringsfond, Copenhagen Infrastructure I. Den første fond og de efterfølgende forvaltes af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

PensionDanmarks investeringer i energi-infrastruktur foretages som investeringstilsagn til CIPs fonde. PensionDanmark er ene investor i CIPs fonde Copenhagen Infrastructure I, CI Artimis og CI Artimis II og største anker-investor i CIP's 4 andre fonde Copenhagen Infrastructure II,III,IV, New Marrkets Fund.

CIP har et samlet investeringstilsagn til de fire fonde på DKK 101 mia. PensionDanmark har givet et samlet investeringstilsagn til fondene på DKK 26 mia.

Kontakt Alternative Investments

Har du spørgsmål til alternative investeringer?

Find kontaktinformation på PensionDanmarks investeringsafdeling.