Se alle

Compass Group

Dialog med Compass Group om brud på menneskerettigheder.

PensionDanmarks dialog med Compass Group

5 pct. af Compass Groups arbejdsstyrke er migrantarbejdere, som primært er tilknyttet selskabets forretningsenheder i Mellemøsten. De mellemøstlige lande har desværre haft en tradition for ikke at behandle migrantarbejdere ordentligt. 

PensionDanmark er igennem Federated Hermes EOS medlem af ‘Find It, Fix It, Prevent It’, som opfordrer selskaber til en mere effektiv tilgang til menneskerettigheder. Som følge heraf initierede Federated Hermes EOS på vegne af PensionDanmark for første gang i juni 2020 en dialog med Compass Group om, hvorvidt dets politikker og processer var effektive nok i forhold til at afsløre brud på menneskerettigheder i enten forretningen eller værdikæden.

Udvikling og fremadrettet handling

I dialogen med selskabet anbefalede vi i april 2021, at selskabet burde få udarbejdet en uafhængig rapport for at kortlægge brud på menneskerettigheder for migrantarbejdere i Mellemøsten. Compass fulgte anbefalingen, og rapportens resultater var medvirkende til, at selskabet styrkede HR-funktionen og fik en 3. part til at vurdere rekruttering og behandling af arbejdstagere i mellemøstlige lande for at bekæmpe og forhindre brud på menneskerettigheder. 

Federated Hermes EOS fortsætter dialogen med selskabet om brud på menneskerettigheder, og vi har senest i februar 2022 foreslået, at selskabet styrker indsatsen yderligere og udarbejder en regelmæssig due diligence på menneskerettigheder.

Se flere cases

Læs eksempler på Hermes EOS dialog med selskaber i PensionDanmarks portefølje.