menu arrow mobile
Om os
15. september 2022

PensionDanmark er klar til at bygge klimaerhvervsskole i Esbjerg

2012
 • 13. december 2012

  PensionDanmark i luften med ny app

  Som det første danske pensionsselskab lancerer PensionDanmark i dag en ny app, der ikke bare gør det muligt for medlemmerne at følge med i pensionen – men også bestille tid til sundhedsbehandling direkte på mobilen.

 • 30. november 2012

  PensionDanmark med i banebrydende OPP-samarbejde

  PensionDanmark vil sammen med to andre pensionsselskaber i de kommende år investere op til 5 mia. i nye offentlige bygninger og anlæg. Det skal ske via et nyt OPP-samarbejde med Sampension, PKA, MT Højgaard og DEAS.

 • 30. november 2012

  PensionDanmark kåret til årets pensionsselskab i Europa

  Torsdag aften vandt PensionDanmark prisen som årets pensionsselskab i Danmark - og Europa.

 • 22. november 2012

  PensionDanmark klar til nye erhvervsobligationer

  PensionDanmark roser udvalgsanbefalinger til, hvordan små og mellemstore virksomheder får bedre adgang til finansiering.

 • 19. november 2012

  PensionDanmark fik investeringsafkast på 9,2 mia. kr.

  PensionDanmarks investeringer har i årets første tre kvartaler givet medlemmerne et afkast på 9,2 mia. kr. Det er tæt på en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

 • 14. november 2012

  PensionDanmark køber igen en erhvervsejendom i Valby

  For en pris på ca. 130 mio. kr. overtager PensionDanmark endnu en erhvervsejendom i Valby i København. Den lejes ud til Søfartsstyrelsen.

 • 13. november 2012

  PensionDanmark med til at bygge nyt Nordea-domicil

  Sammen med Nordea Liv & Pension og Lægernes Pensionskasse skal PensionDanmark opføre Nordea Bank Danmarks nye domicil i København. Pris: 1,3 mia. kr.

 • 5. november 2012

  Få klik kan nu sikre virksomhederne efteruddannelsestilskud

  Virksomheder får nu automatisk besked fra PensionDanmark om tilskudsmulighederne i en række fonde, når de søger offentligt efteruddannelsestilskud.

 • 30. oktober 2012

  Udvalg: Arbejdsmarkedspension skal være enkel, let at forstå og billig

  Penge- og Pensionspanelet under Finanstilsynet har udarbejdet en anbefaling til, hvordan en god arbejdsmarkedspension skal se ud: Den skal være enkel, let at forstå for det enkelte medlem, hovedparten af indbetalingerne skal gå til livsvarig alderspension, og pensionsordningen skal have lave omkostninger.

 • 11. oktober 2012

  PensionDanmark investerer 6 mia. kr. i ny infrastrukturfond

  PensionDanmark har i dag taget initiativ til etablering af en ny investeringsfond. Fonden skal investere i infrastruktur i Europa og Nordamerika. Fonden etableres med et investeringstilsagn på 6 mia. kr. og vil blive forvaltet af Copenhagen Infrastructure Partners.

 • 10. oktober 2012

  Ny PensionDanmark-ejendom rejser sig i Gladsaxe

  Der blev i dag holdt rejsegilde på en ny erhvervsejendom i Gladsaxe, som PensionDanmark overtager næste år.

 • 21. september 2012

  Afkast fra Anholt Havmøllepark på vej

  Nu leverer Anholt Havmøllepark strøm til danskerne. Det betyder penge på pensionskontoen hos PensionDanmarks medlemmer, som er medejere af parken.

 • 11. september 2012

  PensionDanmark køber siloerne i Nordhavnen

  Sammen med PFA Pension og ATP Ejendomme investerer PensionDanmark 390 mio. kr. i to københavnske siloer. De omdannes til spektakulær kontorejendom.

 • 10. september 2012

  Forskningsrapport: PensionDanmark Sundhedsordning reducerer sygefraværet med 15 pct.

  Adgang til PensionDanmark Sundhedsordning reducerer risikoen for sygefravær med op til 15 pct. Det dokumenterer ny, banebrydende forskning fra Syddansk Universitet.

 • 21. august 2012

  PensionDanmark fordobler investeringsafkastet

  PensionDanmarks medlemmer har i 1. halvår af 2012 fået mere end fordoblet deres afkast sammenlignet med samme periode sidste år. PensionDanmark har fortsat indsatsen for at øge investeringerne i alternativer som ejendomme, infrastrukturprojekter og er - som den første pensionskasse i Europa – gået i gang med i stor skala at opkøbe lange lån fra europæiske banker.

 • 20. august 2012

  Rejsegilde på PensionDanmarks havnebyggerier

  I dag og i morgen holder PensionDanmark rejsegilde på boligbyggerierne på henholdsvis Aarhus Havn og Vejle Havn.

 • 30. juli 2012

  PensionDanmark investerer 290 mio. kr. i københavnsk erhvervsejendom

  For et beløb på 290 mio. kr. overtager PensionDanmark endnu en erhvervsejendom i København. Den ligger på Carl Jacobsens Vej i Valby og huser to statslige styrelser.

 • 29. juni 2012

  En kvart mia. kr. fra PensionDanmark i ny dansk eksportordre

  Endnu en dansk eksportordre er faldet på plads via PensionDanmarks samarbejde med EKF (Eksport Kredit Fonden). Det drejer sig om eksport af 72 Vestas-vindmøller til et offshore vindmølleprojekt i Belgien, Northwind, som også danske Bladt Industries leverer udstyr og services til. PensionDanmark bidrager med finansiering for 260 mio. kr.

 • 27. juni 2012

  PensionDanmark investerer 4,5 mia. kr. i banklån

  PensionDanmark har i dag indgået en aftale om at investere 4,5 mia. kr. i banklån til infrastrukturprojekter i Europa, USA og Canada. Aftalen er indgået med JP Morgan Asset Management, som har etableret et særligt team af erfarne kreditfolk, der skal samarbejde med PensionDanmark om investeringerne. De første 1,5 mia. kr. er investeret i en portefølje af infrastrukturlån i England. Det er den første aftale af sin art i Europa, hvor et pensionsselskab i stor skala går ind i opkøb af banklån.

 • 13. juni 2012

  PensionDanmark fuld af energi på Folkemødet

  Kan man slå to fluer med ét smæk ved at investere pensionspenge i vindmøller? Vil det sikre et godt afkast til pensionsopspareren og samtidig bidrage til et bedre klima? Eller ligger djævlen begravet i detaljen?

 • 10. juni 2012

  PensionDanmark i strategisk samarbejde med Haldor Topsøe

  PensionDanmark og to andre pensionsselskaber går nu sammen med Haldor Topsøe om investering i energi- og gødningsfabrikker.

 • 7. juni 2012

  PensionDanmark er bundsolid trods rentefald

 • 30. maj 2012

  PensionDanmark: Robust afkast trods fornyet finansuro

  PensionDanmarks forsigtige investeringsstrategi giver fortsat gode resultater. For selvom den tiltagende optimisme og de stigende aktiekurser i årets første måneder er afløst af nye kursfald på aktiemarkederne og rekordlave obligationsrenter, ligger afkastet for både de unge og de ældre medlemmer i dag på godt 3 pct. før skat.

 • 24. maj 2012

  PensionDanmark vinder europæisk pris for ejendomsinvesteringer

  PensionDanmark vandt i går aftes i London IP Real Estate’s europæiske pris for bedste direkte investeringsstrategi i ejendomme. Prisen blev bl.a. givet på baggrund af PensionDanmarks direkte investeringer i danske boligbyggerier og erhvervsejendomme.

 • 22. april 2012

  OK 2012: Arbejdsmarkedets parter styrker indsatsen for mere efteruddannelse

  Arbejdsmarkedets parter har i de nye overenskomster forbedret lønmodtagernes muligheder for at tage relevant efteruddannelse. Det sker via branchernes uddannelsesfonde, som virksomhederne i stigende grad gør brug af. På to år er antallet af kursusforløb, der har fået tilskud fra de fonde, som PensionDanmark administrerer, steget fra 15.000 i 2009 til 25.000 i 2011, viser en ny analyse.

 • 20. april 2012

  PensionDanmarks største ejendomsinvestering hædret

  FN Byen i København, som PensionDanmarks medlemmer blev medejere af kort før jul, har modtaget den prestigefulde pris GreenBuilding Award. Prisen, som uddeles af EU-Kommissionen, tildeles byggeprojekter, som er særligt energibesparende og innovative.

 • 23. marts 2012

  Faglærte og ufaglærte sikres frit medlemskab af Kræftens Bekæmpelse

  På søndag deltager en bred gruppe af frivillige indsamlere i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Også blandt sine medlemmer dækker Kræftens Bekæmpelse bredt. Det skyldes ikke mindst et samarbejde med PensionDanmark, der nu har givet patientforeningen 2.500 nye faglærte og ufaglærte medlemmer.

 • 1. marts 2012

  PensionDanmarks årsrapport: 2011 blev et vækstår

  PensionDanmark opnåede i 2011 et investeringsafkast på 10,5 mia. kr. svarende til mellem 8,2 pct. for medlemmer under 41 år og op til 11,7 pct. før skat for medlemmer på 65 år.  Præmieindtægterne steg til 10,5 mia. kr., og balancen voksede med 16 mia. kr. til 122 mia. kr. Omkostningerne var 352 kr. pr. medlem.

 • 28. februar 2012

  Reform af førtidspensionen må ikke glemme de nedslidte

  Der er mange gode takter i regeringens udspil til en reform af førtidspensionen. PensionDanmark advarer mod at glemme behovet for at mindske nedslidning.

 • 20. februar 2012

  Kommunerne kan redde 400 PensionDanmark-medlemmer fra førtidspension hvert år

  Hvert år sender kommunerne 1.300 af PensionDanmarks medlemmer på førtidspension. Det tal kan bringes ned til omkring 900, hvis alle kommuner bliver lige så dygtige som de 20 procent bedste, når det drejer sig om at fastholde medlemmerne på arbejdsmarkedet. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark.

 • 17. februar 2012

  PensionDanmark hædret for vindmølleprojekt

  PensionDanmark har sammen med Eksport Kredit Fonden (EKF), SEB og DnB fået prisen ”European Onshore Wind Deal of the Year” af ProjectFinance for samarbejdet omkring finansieringen af Nordeuropas hidtil største vindmøllepark på land. Parken er under opførelse i Nordsverige.

 • 6. februar 2012

  Morningstar: PensionDanmark i top på afkastet for 2011

  PensionDanmark topper listen over pensionsselskabernes afkast i 2011. Det fremgår af en ny analyse fra Morningstar, der sammenligner afkastet på markedsrenteprodukterne i de danske pensionsselskaber.

 • 2. februar 2012

  Overførsler af pension skal være gratis - flyt små pensioner til ATP

  I PensionDanmark er der næsten 50.000 medlemmer med hvilende opsparing på under 20.000 kr. De fleste er unge, der i uddannelsesperioden har haft kortvarige job. Løsningen er, at små pensioner automatisk samles på ATP-kontoen, mener PensionDanmark.

 • 27. januar 2012

  PensionDanmarks boligbyggeri på Vejle Havn er i gang

  I dag blev første spadestik taget til de 111 boliger på Vejle Havn, som PensionDanmark opfører. Borgmesteren glæder sig over det første skridt mod realiseringen af et fantastisk attraktivt bymiljø på lystbådehavnen.

 • 13. januar 2012

  Nu går byggeriet af Anholt Havmøllepark i gang

  I dag blev første spadestik taget til Anholt Havmøllepark, som PensionDanmark har investeret 3,8 mia. kr. i. Investeringen giver ikke bare medlemmerne et stabilt afkast, men vil også give et stort bidrag til den grønne omstilling af Danmarks energiproduktion.

 • 9. januar 2012

  10,5 mia. kr. i afkast til medlemmerne i 2011

  På trods af et turbulent år på finansmarkederne opnåede PensionDanmark i 2011 et samlet investeringsafkast på 10,5 mia. kr. PensionDanmarks 65-årige fik forrentet pensionsopsparingen med 11,7 pct. før skat, og medlemmer under 41 år fik en forrentning på 8,2 pct. Et typisk medlem fik dermed et investeringsafkast på godt 24.000 kr. sat ind på pensionskontoen for 2011.

 • 9. januar 2012

  Milliarder at spare ved hurtig diagnose

  Hurtigere diagnosticering kan i gennemsnit spare sygemeldte danskere for 52 dages ventetid og dermed det offentlige for milliarder af kroner i form af færre udgifter til sygedagpenge og førtidspension. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark af de hidtidige erfaringer med produktet Hurtig Diagnose. Erfaringerne er en oplagt inspirationskilde for det offentlige, mener PensionDanmark.