Se alle
Image alternative text

Calisen

I 2017 investerede PensionDanmark i Calisen (tidligere Calvin Capital) sammen med KKR's infrastrukturfond. PensionDanmark ejer en minoritetsandel i selskabet.

Calisen (tidligere Calvin Capital) er en af de største uafhængige Meter Asset Providers i Storbritannien. Calisen fokuserer på indkøb, finansiering og ejerskab af gas- og elmålere til private hjem. Selskabet har en portefølje på ca. 7 millioner målere - opdelt i både traditionelle manuelle målere og nye ”intelligente” målere (smart meters på engelsk), der sender informationer om bl.a. forbrug og priser begge veje mellem forbrugeren og leverandøren i realtid.

Calisens forretningsmodel er at købe intelligente målere på vegne af energileverandørerne, finansiere og betale for deres installation og administrere faktureringsprocessen gennem hele deres forventede levetid. Calvin modtager lejebetalinger direkte fra energileverandørerne på langsigtede kontrakter.

Udrulningsprogrammet til erstatning af traditionelle målere med intelligente målere understøttes af en politisk aftale for at sikre en landsdækkende installation af intelligente målere i Storbritannien inden for de kommende år.

Ud over markedet i Storbritannien har Calisen etableret sig på det australske marked for smart meters.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.