menu arrow mobile
Om os

Det illustreres ved at de 229 virksomheder, som der har været i dialog med, udgør mere end halvdelen af PensionDanmarks aktieportefølje målt på børsværdi. Ligeledes har dialogen størst effekt hvor PensionDanmark og de andre investorer i Hermes-samarbejdet har den største ejerandel.

Virksomhedsdialog fordelt på emner

PensionDanmark og Hermes var i 2018 samlet i dialog om 839 emner med 229 selskaber i PensionDanmarks portefølje, hvor virksomhedsledelse med 308 dialoger var det hyppigste emne.

 

Milepæle for dialog

For 436 af emnerne har der været opsat milepæle for dialogen, som PensionDanmark bruger til at vurdere fremskridtet i dialogen. Der har i år været fremskridt på 197 milepæle i PensionDanmarks porteføljeselskaber, mens der på 239 milepæle ingen udvikling har været.

En dialog med et selskab kan vare flere år, og nogle milepæle er nødvendigvis sværere at nå end andre. Ligeledes bliver der løbende fastsat nye milepæle.

 

Fremskridt for milepæle

Et selskab kan have flere milepæle for forskellige emner. Grafen nedenfor viser fremskridtene for milepælene på forskellige emner.

Når der er en overvægt af milepæle med fokus på selskabsledelse, så skyldes det at forbedringer i et selskabs ledelse ofte er en forudsætning for at få selskabet til at tage hånd om andre problemer.

 

Målsætning

Det er PensionDanmarks målsætning, at være så åbne som muligt om arbejdet med aktivt ejerskab. Der er dog visse begrænsninger i hvor meget vi kan fortælle om specifikke virksomhedsdialoger, da fortrolighed ofte er en forudsætning for at opnå resultater.

Vi offentliggør løbende cases på virksomhedsdialoger, som giver indsigt i processen og de opnåede resultater.

Dialog med selskaber

Læs eksempler på Hermes EOS dialog med selskaber i PensionDanmarks portefølje. 

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.