Se alle

Anholt Havmøllepark

I 2011 investerede PensionDanmark knap 4 mia. kr. i Anholt Havmøllepark.

I 2011 var investeringen i Anholt Havmøllepark PensionDanmarks største investering i vedvarende energi. Den udgjorde dermed et stort skridt mod at opfylde målsætningen om at øge PensionDanmarks investeringer i grøn energi og infrastruktur blev offentliggjort hos PensionDanmark på Langelinie Allé med deltagelse af bl.a. daværende klima- og energiminister Lykke Friis.

Anholt Havmøllepark består af 111 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 MW og var indtil 2019 Danmarks største havvindmøllepark. Parken har kapacitet til at dække 400.000 husstandes forbrug af elektricitet. Parken, der dækker et areal på over 88 km2, blev delvis sat i drift ved udgangen af 2012 og i fuld drift ved udgangen af 2013. Møllerne har en højde på 141,6 meter.

Investeringen i Anholt Havmøllepark er foretaget gennem en aftale med DONG Energy (i dag Ørsted) i et konsortium med pensionsselskabet PKA. De to pensionsselskaber ejer 50 pct. af havvindmølleparken. PensionDanmark er lead investor med en ejerandel på 30 pct., mens PKA har en ejerandel på 20 pct. Ørsted står fortsat for parkens drift.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.