Se alle
Image alternative text

Calisen

I 2017 investerede PensionDanmark i Calisen (tidligere Calvin Capital) sammen med KKR's infrastrukturfond. PensionDanmark ejer en minoritetsandel i selskabet.

Calisen er en af ​​de største uafhængigemudbydere af måleinstrumenter i Storbritannien med fokus på indkøb, finansiering og ejerskab af gas- og elmålere i beboelsesområder.
Calisen har en operationel portefølje på lidt under 10 millioner meter målere fordelt på både traditionelle manuelle målere og smart meters.

Calisens forretningsmodel er at købe smart meters på vegne af energileverandører, finansiere og betale for installationen og styre faktureringsprocessen i hele den forventede levetid.
"Calisen modtager leasingbetalinger fra energileverandører direkte på langvarige kontrakter.
Udrulningsprogrammet til udskiftning af traditionelle målere med smart meters understøttes af en politisk aftale for at sikre en landsdækkende installation af smart meters i Storbritannien inden for de kommende år.

I august 2019 opkøbte virksomheden Lowri Beck og fik supplerende muligheder for at udføre installation, måleaflæsning og vedligeholdelsestjenester på vegne af Calisens energiforhandlerkunder.