Se alle

Deutsche ErdWärme

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er gået i partnerskab med den tyske udvikler af geotermisk energi Deutsche ErdWärme (DEW).

CIP har, på vegne af fonden Copenhagen Infrastructure III (CI III), indtået et partnerskab med Deutsche ErdWärme om udvikling af en portefølje af geotermiske energiprojekter i den øvre den af Rhindalen i Tyskland.

I partnerskabet forenes CIPs erfaring med udvikle, realisere og drive store vedvarende energiprojekter med DEW's erfaringer fra den dybe geotermiske energisektor. CIP er majoritetsaktionær i partnerskabet og DEW minoritetsaktionær.

Geotermiske projekter genererer el ved at pumpe +100 ºC varmt vand op fra en dybde på 3-5 km. Geotermi er langsiget vedvarende energi med eksempler på brønde, der har været i drift i mere end 50 år og stadig producerer energi i dag. Geotermisk teknologi leverer grundlastproduktion til energisektoren. 

PensionDanmark har givet et investeringstilsagn på 4 mia. kr. til CIPs fjerde fond, CI III, der nåede financial close i marts 2018 med et samlet tilsagn på godt 25 mia. kr. PensionDanmark er den største aktionær i fonden.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.